Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks opent zijn ogen en bedankt Bosz voor reserverol

Mitchell Dijks stond tegen Excelsior (1-0) extra geprikkeld aan de aftrap. De linksback viel de laatste weken buiten de basis, maar is vastbesloten om te laten zien dat hij er toch echt in hoort. Opmerkelijk genoeg wil Dijks graag Peter Bosz bedanken voor het openen van zijn ogen.

31 oktober 2016 - 13:03
UsershyraDesktopajax_dataimages69c5196b2694db8008ea5ec200912d91_normal
Is Dijks de vervanger van Sinkgraven of andersom? © De Brouwer

Bosz koos de laatste weken voor middenvelder Daley Sinkgraven als linksachter. Hij vindt dat Sinkgraven voetballend beter is, meer rust brengt aan de bal en betere combinaties opzet. Dijks reageert er liever niet op, zoals hij ook niets zegt over woorden van Bosz of de prestaties van Sinkgraven.

Maar de dingen die Dijks wel deelt met onder meer Ajax Life zijn interessant. “Vorig seizoen was ik een van de betere spelers. Dit is een klap. Ik ben blij dat ik een goed kringetje om me heen heb. Ik merkte dat ik onrustig werd, dus heb ik extra sessies yoga gedaan. Daar kalmeer ik van, zodat ik geen gekke dingen doe. Ik maakte dit al eerder mee en weet hoe ik moet handelen.”

Dijks heeft in zijn carrière vaker tegenslagen gehad en viel vorig seizoen telkens buiten de boot op de momenten dat Frank de Boer – met weinig succes – besloot 3-4-3 te spelen. Maar aan de kant worden geschoven voor een middenvelder? Dat was nieuw. 

“Ik had geen concurrentie, moest alles uit mezelf halen. Je gaat dan iets makkelijker je trainingen doen, dat is menselijk. Het is iets wat je achteraf pas merkt, zoals nu. Ik train op honderd procent en gaf een paar weken terug ook echt alles. Maar misschien dacht ik er wel te gemakkelijker over. Het voelt lekker om nu een concurrent te hebben.”

Dijks gaat dus niet zeggen welke boodschap Bosz hem meegaf, maar hij wil wel kwijt wat hij zelf tegen de trainer zei. “Ik heb gezegd: ik dank u zeer dat u dit heeft gedaan. Mijn ogen zijn geopend en ik ga laten zien dat ik terug in de basis wil. Ja, ik heb hem bedankt. Ik hoop dat dit over een tijdje voor mij een wake-up call blijkt.”

Het is de vraag of Dijks al genoeg heeft gedaan om zijn basisplaats te heroveren. Hij speelde tegen Excelsior weliswaar een aardige wedstrijd, maar Bosz merkte op dat Sinkgraven werd vervangen. Dit zou erop kunnen duiden dat de keuze volgende keer 'gewoon' weer op de middenvelder valt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >