Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Naud dolgelukkige ballenjongen bij Ajax - Besiktas JK

De veertienjarige Naud Fransen deed zondag mee aan de ballenjongens en -meidendag van Ajax Jonge Schare. Hij deed niet alleen mee, maar won ook nog een plekje als ballenjongen langs de lijn bij Ajax - Besiktas JK!

10 september 2024 - 15:41
Naud 1200
Kijk die Naud eens stralen! © De Brouwer

Onze selectiedag voor stoere ballenjongens en -meiden was weer een groot succes. Liefst honderd jonge Ajacieden deden mee in de sportieve strijd om een plekje langs de lijn. De prijzen logen er niet om, want er waren plekken te verdienen bij alle vier de Europa Leaguethuisduels en de thuiswedstrijden tegen Feyenoord, PSV en AZ.

Naud, gefeliciteerd met je prijs!
“Dankjewel. Ik ben er echt zo ontzettend blij mee!”

Had je verwacht dat je zou winnen?
“Eerlijk? Eigenlijk wel. Ik deed vorig jaar ook mee, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten. Ik ga er altijd volledig voor en heb vertrouwen in mezelf.”

Kijk, je klinkt als een echte Ajacied. Hoe heb je de dag beleefd?
“Het was een hele leuke dag. Het zonnetje scheen ook lekker, dus dat was fijn. Het evenement vond plaats op het veld naast de Johan Cruijff Arena. Het is al hartstikke gaaf om zo’n dag te beleven met het stadion op de achtergrond. Er deden natuurlijk veel Ajacieden van mijn leeftijd mee. Het was hartstikke gezellig met elkaar.”

Doe je volgend jaar weer mee?
“Ja, uiteraard! Ik raad het alle leden van Ajax Jonge Schare aan om volgend jaar mee te doen. Zo’n kans krijg je maar één keer per jaar.”

Wat dacht je toen je had gewonnen?
“Ik dacht: yes, ik heb het geflikt! Ik was echt heel blij.”

Aanbevolen
Jeugdige Ajacieden leven zich uit tijdens ballenjongens en -meidendag!

En wat gebeurde er toen?
“Toen mocht ik met de andere winnaars mee naar het stadion. We gingen via de hoofdingang naar binnen. Uiteindelijk stonden we in de spelerstunnel en hoorden we de muziek die altijd wordt afgespeeld als de spelers het veld op komen. Nu waren wij eventjes die spelers, haha!”

Dus jij de trap op en dan sta je ineens langs het veld...
“Dat is best bijzonder. Een lege Johan Cruijff Arena lijkt veel groter dan een volle. Best gek is dat. Langs het veld stond een tafeltje. Daar kon ik mijn ballenjongenscontract tekenen. Er werden ook foto’s gemaakt. Dat was wel een heel gaaf moment.”

Jij bent erbij als Besiktas op bezoek komt. Hoe kwam dat tot stand?
“Op de tafel stond een kom met lotingballetjes. Alle winnaars mochten een balletje pakken. In mijn balletje zat het briefje met Besiktas erop. Daar was ik heel gelukkig mee, want ik hoopte echt op een wedstrijd in de Europa League. De sfeer op een Europese avond is zo bijzonder. Dan gaat het licht uit en zwaait iedereen met vlaggetjes.”

Wat verwacht je van de wedstrijd. En wie neem je mee?
“Ik neem mijn ouders mee. Ik verwacht dat het een hele leuke wedstrijd wordt. Ajax gaat met 2-1 winnen. Besiktas vind ik een leuke tegenstander. Het is een grote club met mooie supporters. Ik ben heel benieuwd. Het wordt een toffe ervaring.”

Naar wie hoop je een bal te kunnen gooien?
“Hmmm, naar Wout Weghorst of Brian Brobbey… Of Kenneth Taylor. Nee wacht, Jordan Henderson! Ik vind het allemaal mooie spelers.”

Mogen we je na de wedstrijd nog even bellen om te horen hoe je het hebt gehad?
“Tuurlijk, leuk!”

Wil je ook meedoen aan prijsvragen en evenementen van Ajax Jonge Schare? Word dan snel lid!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >