Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Legendes Ajax en Real Madrid treffen elkaar in Johan Cruijff Arena

Staat zondag 17 november al in je agenda? Een team van Ajaxlegendes trapt dan om 15.30 uur af tegen die van Real Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Supergaaf toch? Nou, dat dachten wij ook! Zorg dus dat je erbij bent.

17 september 2024 - 10:00
Legendeak800
Uitstekende plaat! © AFC Ajax

Kaartjes voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar vanaf 14 euro. Je hebt dan een plekje op de korte zijde. Voor een ticket op de lange zijde betaal je 19,95 euro. Seizoenkaarthouders kunnen al direct hun slag slaan. Leden van Supportersvereniging Ajax komen woensdag om 10.00 uur aan de beurt. Daarna is er sprake van vrije verkoop. Koop hier jouw kaartjes.

Ajax wordt dit seizoen 125 jaar. Omdat er zonder historie geen toekomst bestaat, wordt het jubileum geopend met deze speciale benefietwedstrijd. Alle opbrengsten van het galaduel gaan naar de Ajax Foundation. Een goed doel dus!

We kunnen ook al wat namen van deelnemende spelers verklappen. Bij de legendes van Ajax – onder leiding van Louis van Gaal – gaan we Danny Blind, Edwin van der Sar, Siem de Jong, de broertjes De Boer, Aron Winter, Sjaak Swart en Jari Litmanen in actie zien. Real Madrid wordt onder andere door Iker Casillas, Christian Karembeu, Paco Pavón, Raúl Bravo en Steve McManaman vertegenwoordigd.

Aanbevolen
Win kaarten voor duel tussen legendes van Ajax en Real Madrid!

Ajax en Real Madrid speelden in het recente en minder recente verleden geweldige wedstrijden tegen elkaar. Ajax won in 1973 in Amsterdam met 2-1 van de Madrilenen in het toernooi om de Europacup 1. In 1995 won Ajax tweemaal in de Champions League: thuis met 1-0 en in Spanje met 2-0. En natuurlijk herinneren we ons de geweldige 1-4 in seizoen 2018/2019. Estadio Santiago Bernabéu was even van ons.

Het was niet altijd hosanna. Ajax ging er immers een paar jaar achtereen (2010, 2011 en 2012) keihard af tegen de Koninklijke. Kortom, genoeg verhalen te vertellen over eerdere ontmoetingen. Daarom is het vermakelijk dat legendarische spelers van weleer opnieuw in actie komen om Ajax en Real Madrid te vertegenwoordigen.

De legendes van Ajax stonden overigens al in 2016 in Bernabéu tegenover die van Real Madrid. Ook toen deden er mooie namen mee! Clarence Seedorf, Luis Figo, Marc Overmars, Raul, John Heitinga, Emilio Butrageno, Finidi George, McManaman, Van der Sar en vele anderen kwamen binnen de lijnen.

Dat Ajax verloor met 3-1, maakte niks uit. Het ging om plezier op het veld, het publiek vermaken én het goede doel. Laten we dat ditmaal dunnetjes over doen, maar dan in ons eigen Amsterdam. Op naar een volle Johan Cruijff Arena!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >