Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli onder indruk van Besiktas onder Van Bronckhorst

Francesco Farioli verwacht tegen Besiktas JK een lastige wedstrijd. De trainer ziet veel kwaliteit in het elftal van Giovanni van Bronckhorst. Ook gaat hij in op de ontwikkeling en verantwoordelijkheid van Mika Godts.

25 september 2024 - 15:23
Farioliajabjk800
Farioli is niet bang voor het duel met Besiktas. © Pro Shots

Veel vragen die de trainer tijdens de voorbeschouwende persbabbel op zich kreeg afgevuurd, gingen over Go Ahead Eagles-uit (1-1). Wat ging er mis? Wat moet er beter? Is Farioli van plan zijn systeem om te gooien? Dat soort zaken. De coach benadrukte vooral dat Ajax niet moet meegaan in de waan van de dag.

“We proberen niet te veel in onze emoties te blijven hangen, zowel positief als negatief. We hebben dagen met ups en dagen met downs. Na een goed resultaat mogen we niet relaxen en na een slechte wedstrijd moeten we niet in de negativiteit blijven hangen,” zo stelde Farioli, die nogmaals aangaf na te denken over andere systemen.

“Natuurlijk kijken en trainen we op alternatieven, maar je hebt ook te maken met verschillende scenario’s. Die kunnen per dag veranderen door blessures. Kijk maar naar de situatie met Brian Brobbey.” Ook donderdag heeft Farioli te maken met afwezigen. Anton Gaaei is er niet bij wegens een enkelblessure en Davy Klaassen is niet ingeschreven voor de competitiefase van de Europa League.

Aanbevolen
Farioli’s elf: hoe zorg jij voor meer creativiteit tegen Besiktas?

Wie er wel bij is, is Mika Godts. De jonge Belg is zo’n beetje de enige overgebleven linksbuiten in de selectie. Dat brengt de nodige verantwoordelijkheid met zich mee. “Maar Mika heeft het karakter dat te kunnen managen. Hij is goed bezig, maar natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen.”

Desgevraagd somt Farioli die verbeterpunten op. “Dan gaat het bijvoorbeeld om op het juiste moment op de juiste plek te staan. Ook moet hij meer diepteloopjes maken. Dat soort dingen komen ook met ervaring en het spelen van wedstrijden zoals die van donderdag. Zo leert hij duels beter te begrijpen. Hij zit net als iedereen in een proces.”

Bij Besiktas staat een bekende aan het roer. Van Bronckhorst is sinds dit seizoen trainer van de Turkse ploeg. Farioli ziet dat hij daar indrukwekkende dingen doet. “Ze wonnen de supercup met 5-0 van hun grote rivaal Galatasaray. Ook in de competitie doen ze het goed. Hij heeft best veel veranderd, door zijn ideeën over voetbal mee te nemen naar deze club.”

Ook over de spelers van Besiktas is Farioli lovend. “We voetballen tegen een speler die topscorer werd in de Serie A,” zo doelt hij op de Italiaanse spits Ciro Immobile. “Maar ook met Rafa Silva, Gedson Fernandes en Joao Mario hebben ze veel individuele kwaliteit. We moeten ons voorbereiden op een lastige wedstrijd.” 

Dat betekent overigens niet dat de trainer bang is voor het duel met de Turken. “Dat is niet het juiste woord. Wel hebben we respect, zoals we dat voor iedere tegenstander hebben. Als je bang bent, blokkeer je. Als je respect hebt, ben je alert en zorg je voor een goede dosis adrenaline.”

Aanbevolen
Henderson over volle voetbalkalender: ‘Te gek voor woorden’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >