Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli’s elf: hoe zorg jij voor meer creativiteit tegen Besiktas?

Na een hoopvol optreden tegen Fortuna Sittard, kwam Ajax tegen Go Ahead Eagles van een koude kermis thuis. Wat voor inzichten heeft het 1-1-gelijkspel jou opgeleverd? Het is tijd je opstelling voor het Europese treffen met Besiktas JK samen te stellen.

24 september 2024 - 11:04
Van Den Boomen 1200
Zie jij een rol weggelegd voor Van den Boomen? © AFC Ajax

Een gebrek aan beweging en creativiteit speelde Ajax in Deventer lelijk parten. Davy Klaassen redde als invaller nog wel een punt, maar de middenvelder is er tegen Besiktas niet bij. Hij tekende zijn contract pas na de deadline voor het inschrijven van spelers in de competitiefase van de Europa League.

We zijn benieuwd hoe jij denkt met Ajax tot meer uitgespeelde kansen te komen. De opties op de flanken zijn beperkt. Is een 4-3-3-formatie heilig of zie jij genoeg reden om serieus na te denken over een systeem met twee spitsen? Daaraan heeft Ajax immers geen gebrek.

Aanbevolen
Welke Ajacieden maakten minuten tegen Besiktas in 1993 en 2021?

De voorhoede moet dan natuurlijk wel worden bereikt. Dat bleek tegen Go Ahead Eagles nogal problematisch. Wout Weghorst stond op een eiland. Houd je vast aan de vertrouwde namen of zie je bijvoorbeeld een rol weggelegd voor Branco van den Boomen?

En dan hebben we het nog niet gehad over de defensie. Daniele Rugani kan met zijn ervaring heel nuttig zijn in Europa, maar ten koste van wie gaat dat dan? Er moeten keuzes worden gemaakt.

Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het thuisduel met Besiktas. Leef je daarna vooral uit!

Oh ja, vergeet niet jouw briljante creatie te delen op socials, voorzien van #farioliself. Dat levert vast fijn discussievoer op. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >