Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajaxspelers wachten bij Kowet-uit voor onzichtbare spoorboom

Piep… Piep… Piep… KRAAAK! De spelersbus van Ajax komt zaterdag aan in Deventer. Achteruit inparkerend neemt de buschauffeur wat laaghangende takken mee.

23 september 2024 - 12:12
Blog 1200
Weghorst wordt enthousiast ontvangen in Deventer. © AFC Ajax

Het rode gevaarte van Ajax komt met een flinke pfssjjj tot stilstand naast De Adelaarshorst. Een boom moet het bekopen met wat afgebroken takken. Aan de achterkant van het stadion stappen de spelers in een smal straatje een voor een uit. Brian Brobbey is van de partij, maar start niet.

De laagdrempeligheid bij Go Ahead Eagles is groot. Supporters lopen rondom het stadion. Daar moeten de spelers van Ajax gewoon doorheen. Net als ze het oversteekje richting ingang willen maken, houdt een beveiliger ze tegen. Een onzichtbare spoorboom gaat snel omlaag en zet Brobbey en co in de wacht. Ze staan bedremmeld te wachten naast een bierkeet.

De beveiliger schreeuwt vervolgens richting supporters van de thuisploeg dat ze moeten doorlopen. Ze zijn allemaal gekleed in het zwart en hebben net de nodige doeken in hun vak opgehangen. Een supporter trekt een bolderkar waar al het materiaal inzat achter zich aan. “Kom op jongens, hup,” worden ze gemaand om een beetje vaart te maken. Hoog bezoek uit Amsterdam staat immers te wachten.

“Hou toch op, man! Alsof zij belangrijker zijn dan wij. Schei toch uit, man,” klinkt het verontwaardigd. “Wij zijn hartstikke lief,” roept een van de supporters, terwijl hij met zijn gabbers over ‘het spoor’ langs wandelt. De spelers wachten keurig tot de trein voorbij is. “Hey Brobbey,” wordt de spits van Ajax enthousiast begroet. Die blijft stoïcijns voor zich uitkijken. 

Ook een enthousiaste moeder laat zich horen. Met hoge en schelle stem schreeuwt ze de naam van Weghorst. Ze lijkt er zelf een tikje van te schrikken.

Dan gaat de denkbeeldige slagboom open. Het sein ‘veilig’ is gegeven. De spelers komen rustig in beweging en maken kalm de oversteek richting de kleedruimtes. Het is al met al een koddig gezicht. En ogenschijnlijk vooral niet nodig, want werkelijk niemand had ook maar iets van kwaad in de zin.

Als Wout Weghorst in beeld verschijnt, horen we veel kinderstemmen van achter hekken zijn naam roepen. “Weghorst! Wout!” Ook een enthousiaste moeder laat zich horen. Met hoge en schelle stem schreeuwt ze zijn naam. Ze lijkt er zelf een tikje van te schrikken. De aanvaller lacht, terwijl hij Brobbey volgt richting het stadion.

We lopen rustig door naar ons plekje op de perstribune. We zien hoe Weghorst geen moment in stelling wordt gebracht in de minuten die hij tijdens de wedstrijd krijgt. Hem kennende, baalt hij daar flink van. Hij had vast meer verwacht van zijn basisdebuut in het stadion waarvan hij vooraf zei dat het een van de leukste in Nederland is.

De spoorbomen blijven na de wedstrijd gewoon omhoog. Snel instappen en met gierende banden terug naar Mokum. Met slechts een schamel puntje in de tas.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >