Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Abel (9) hoort droom uitkomen: ‘Mag ik echt met een Ajaxspeler het veld op?’

De negenjarige Abel is megafan van Ajax. Een grote droom heeft hij ook: als mascotte met een Ajaxspeler het veld op lopen. Woensdag was zijn geluksdag, want hij kreeg live op NPO Radio 2 te horen dat zijn wens in vervulling gaat!

05 september 2024 - 10:55
Abel 1200
Abel (rechts) tijdens de vakantie op de camping. © Abel

NPO Radio 2 zet zich een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en vervullen wensen van luisteraars die te maken hebben met de ziekte. Zo ook de kleine Abel, die stapelgek is op Ajax.

Abel kreeg in december vorig jaar de diagnose lymfeklierkanker. Dj Paul belt in de live-uitzending met de moeder van Abel. “Het gaat eigenlijk heel goed met Abel. De behandeling sloeg heel snel aan. Medio januari was Abel eigenlijk al schoon. Hij is nog steeds heel fit. Hij kan gewoon voetballen, hij kan gewoon naar school, hij kan eigenlijk alles,” vertelt moeder Sanne. “Hij loopt alleen met een kastje in zijn lijf.”

De behandeling van Abel is een langdurige. Hij moet twee jaar lang elke week op maandag naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. De buren van Abel lenen telkens hun auto uit, zodat de papa en mama van Abel steeds op en neer kunnen rijden.

Aanbevolen
Win kaartjes voor Ajax - FC Utrecht!

Abel vertelt op de radio over zijn grootste droom: als mascotte het veld op lopen bij een wedstrijd van Ajax. “Dat ik een speler een handje geef en dan het veld op lopen. En dat dan de Ajax marsch wordt gezongen en er vijftigduizend mensen naar me kijken!”

De redactie van NPO Radio 2 had op dat moment al contact opgenomen met de Ajax Kids Club. Of we de droom van Abel uit konden laten komen. Daar zeiden we natuurlijk ja tegen. En dus zorgde dj Paul dat hij Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, aan de lijn had hangen, terwijl ook Abel nog meeluisterde.

“Hoi Abel, kun jij toevallig op 6 oktober?” vroeg Nagtzaam. “Dan speelt Ajax thuis tegen FC Groningen. We nodigen je dan graag uit om met een speler van Ajax het veld op te lopen. Je mag je papa, mama en zusje ook meenemen om de wedstrijd te komen kijken. En we nodigen ook graag je buren uit.”

Abel hoefde daar natuurlijk geen twee keer over na te denken. “Jaaaaaa! Dankjewel…” stamelde het ventje, terwijl hij z’n moeder ook meteen op de hoogte bracht. “Ik mag meelopen! Ik kan het nog niet beseffen.”

We wensen Abel alvast heel veel voorpret. We zien je bij Groningen-thuis. Tot dan!

Aanbevolen
Reis jij als mascotte mee naar uitduel met Go Ahead Eagles?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >