Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden waren er 2008 bij tegen Slavia Praag?

Ajax speelt donderdag in Tsjechië tegen SK Slavia Praag. De laatste keer dat de twee elkaar troffen, was in Amsterdam. In december 2008 werd het 2-2 in het toernooi om de Uefa Cup. Weet jij nog welke Ajacieden bij de selectie zaten?

01 oktober 2024 - 11:38
Quiz 1200
Wie gaat hier het luchtduel aan? © AFC Ajax

De ontmoeting met Slavia Praag in seizoen 2008/2009 was er eentje waar vooraf een bijsmaakje aan zat. De Tsjechen stonden een seizoen eerder de doorgang naar de Champions League in de weg. Ajax verloor zowel uit als thuis...

Er moest dus iets van een revanchegevoel leven bij de ploeg van Marco van Basten. Toch won Ajax, ondanks een vroege 1-0, ook ditmaal niet. In een halfgevulde Amsterdam Arena scoorden beide ploegen tweemaal. Het zorgde voor een puntje in groep F, met daarin ook Hamburger SV, Aston Villa en MSK Zilina.

Weet jij nog welke spelers erbij waren in 2008? We zoeken basisspelers, invallers en niet ingezette spelers. Je krijgt acht minuten de tijd om het vraagstuk op te lossen.

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >