Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden trappen tegen stroom in op Moldau

Sommige Ajaxsupporters hebben bijzondere rituelen als ze de club overal volgen in Europa. Neem vrienden Martin en Sebastiaan. Zij gingen met een waterfiets de Moldau in Praag op. Voor deze Ajacieden heel normaal. Daar wilden we meer van weten!

04 oktober 2024 - 12:04
Praag Boot 1200
Werkelijk uitstekende foto! © Martin

Martin! Hoe was het op de Moldau?
“Zweten! We wilden eigenlijk een roeibootje huren, maar dat werd ons afgeraden. Het regende hier de laatste weken zo hard, dat de stroming op de Moldau vrij stevig was. Daarom huurden we maar een waterfiets.”

En wat voor eentje. Een old timer!
“Wat een ding, hè? De stroming was wel echt heftig. Tegen de stroom intrappen was hard werken. De terugweg ging makkelijker. Gewoon met de stroom mee. We hoefden toen niet meer te trappen. Zo konden we een klein beetje bijkomen.”

Jullie gaan altijd varen als jullie Ajax achternareizen, toch?
“Dat is een traditie geworden. Daarmee begonnen we in Madrid, toen we met 4-1 wonnen. Normaal zijn we met z’n vieren of vijven. We zoeken steevast in elke speelstad een meertje, rivier en bootverhuurbedrijf op. Dat is een van de vaste doelen, haha!”

Geniaal! Waar kun je in Madrid überhaupt varen?
“Dat was ergens op een meertje in een park van Madrid. De spelers deden daar ook hun traditionele stadswandeling. Je kunt altijd wel ergens varen. In Londen park zaten we in Hyde Park in een roeiboot. Ook op plekken als Valencia en Ludogorets lukte het.”

Valencia Boot

Varen in Valencia! © Martin

Jullie zijn nu met z’n tweetjes in Praag?
“Ik ben hier met mijn maatje Sebastiaan. Ik kom uit Maassluis, hij uit Heenvliet. We speelden lang samen bij Excelsior Maassluis. Nu voetballen we niet meer samen, maar we gaan wel samen naar Ajax. Normaal nog met drie andere vrienden, maar zij konden deze keer helaas niet.”

Welke tripjes staan er nog op de planning?
“Bakoe slaan we over, maar Riga en San Sebastian zijn al geboekt! Dus daar moeten we weer even kijken waar we kunnen varen, haha!”

Mooie dingen. Hoe hebben jullie Praag ervaren?
“Een leuke trip van begin tot het einde. We maken er een soort mini-vakantie van. De helft van mijn vakantiedagen gaat op aan Ajax. Praag is een relaxte stad. Heel gemoedelijk allemaal. Je kunt er gewoon lekker in je Ajaxshirtje lopen. We zijn twee keer in een discotheek geweest. Een dag voor de wedstrijd en meteen na de wedstrijd. We lagen twee keer rond vijf uur in bed.”

Kleine oogjes nu dus?
“Best wel! Sebastiaan heeft een kleintje thuis, dus die is vroeg opstaan wel gewend. Hij maakt mij wakker. Thuis bijtrekken is er niet bij, want in Maassluis is de feestweek net begonnen. Gelijk door dus, bij thuiskomst!”

Hoe hebben jullie de wedstrijd ervaren?
“We begonnen wel aardig, maar na rust stonden we onder druk. Het was wachten op de 1-1 en eigenlijk ook de 2-1. Die laatste viel niet. Dat voelde bijna als een overwinning. De sfeer in het uitvak was ontzettend goed. De aanhang van Slavia Praag was ook indrukwekkend.”

Hoe ziet de dag er verder uit?
“We lopen nu door het centrum. We gaan zo ergens ontbijten en daarna de stad in. Rond 16.00 uur moeten we op het vliegveld zijn. De rolverdeling bij ons is duidelijk: Sebastiaan weet alle leuke tentjes te vinden en ik zorg met Google Maps dat we er komen.”

Bootje

Madrid. Dit is toch schitterend? © Martin

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >