Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman: ‘Denk dat Bergwijn belangrijk voor ons kan zijn’

Ronald Koeman neemt Brian Brobbey en Steven Bergwijn mee naar het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Ondanks het slechte seizoen van Bergwijn, houdt de bondscoach vertrouwen in de Ajaxcaptain.

29 mei 2024 - 17:04
Bergwijn 1200
Bergwijn mag zich opmaken voor het EK. © Pro Shots

Voor veel mensen is het wellicht een verrassing dat Bergwijn tot de definitieve selectie behoort, alhoewel hij in Oranje meestal wel levert. In die zin is het ook weer niet verbazingwekkend. Hij staat inmiddels op 32 interlands en Koeman zegt te weten wat hij aan de Ajacied heeft.

“Steven heeft de afgelopen dagen een goede indruk achtergelaten. Ik heb ook een verleden met hem. Hij kende bij Ajax geen geweldig seizoen, integendeel, maar ik denk dat ik hem zo ver kan krijgen dat hij belangrijk voor ons kan zijn. De kwaliteit is aanwezig,” klonk het klip en klaar uit de mond van Koeman, die via een persconferentie tekst en uitleg gaf over zijn selectiebeleid.

Aanbevolen
KNVB wil goed gedrag van supporters meer belonen

Koeman weet dat hij – vooral aanvallend – te maken heeft met spelers die tijdens het laatste deel van het seizoen niet veel meer negentig minuten speelden. Dat geldt voor Bergwijn, terwijl ook Brobbey regelmatig pijntjes heeft. Zorgen maakt de oefenmeester zich daar niet over. “We hebben nog tijd om een aantal spelers, vooral aanvallend, fitter te krijgen dan ze nu al zijn. We hebben genoeg aanvallers. Verschillende types ook. Ik maak me niet ongerust.”

Brobbey liep bij Ajax veelvuldig op het randje. Vooral de hamstrings waren een teer punt. De spits liet in gesprek met NU.nl weten dat hij en Bergwijn na Vitesse-uit doortrainden ter voorbereiding op het EK.

“Ik weet dat ik het team kan helpen,” aldus de spits, die blij is op het veld te staan met jongens uit de Premier League. “Daar wordt sneller gehandeld dan in de eredivisie. Dat maakt mij scherper. Ik wil ook op dat niveau komen. Ja, ik heb zin om goals te maken. Het moet een succesvol toernooi worden.”

Het EK 2024 wordt deze zomer gehouden in Duitsland. Nederland speelt in de groepsfase achtereenvolgens tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >