Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FK Vojvodina

Het seizoen 2024/2025 staat voor Ajax officieel op het punt van beginnen. FK Vojvodina komt donderdag langs in de Johan Cruijff Arena, waar het heenduel in de tweede voorronde van de Europa League wordt afgewerkt. We beschouwen voor!

24 juli 2024 - 22:06
Driedingenajavoj800
Het is tijd voor het echte werk. © Pro Shots

Trainer Vojvodina gelooft in wonderen
Bij de Servische tegenstander leven ze vol vertrouwen toe naar het tweeluik met Ajax. “Sommigen zeggen dat we een wonder nodig hebben, maar op het veld blijft het elf tegen elf,” aldus Vojvodinatrainer Bozidar Bandovic, die ook complimenten aan de Amsterdammers uitdeelt.

“Het wordt een lastige wedstrijd, omdat Ajax zowel tactisch als fysiek heel sterk is. We moeten een perfecte wedstrijd spelen. Onze snelheid en intensiteit moet van een hoog niveau zijn. Ons spel is verbeterd en de sfeer is uitstekend. Dat geeft ons het recht te hopen en te geloven. Ik geloof in wonderen.” 

De Servische competitie is inmiddels weer begonnen, terwijl Ajax alleen nog maar oefenpotjes speelde. Bandovic denkt niet dat het verschil in wedstrijdritme veel invloed heeft. “Ajax zal dat niet zo erg vinden. We bereiden ons voor op de tegenstander, zijn gefocust, maar bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We moeten klaar zijn, want wie laat zien dat hij klaar is voor deze wedstrijd, is klaar voor de toekomst.”

Aanbevolen
Henderson geniet met lach op gezicht van zware trainingen

Ajax op hoede voor spelhervattingen
Vojvodina scoorde afgelopen seizoen regelmatig uit spelhervattingen. Vooral de kopsterke verdediger Seid Korac en de spits Aleksa Vukanovic waren daarin gevaarlijk. Daarvan is Francesco Farioli ook op de hoogte, zo bleek tijdens de voorbeschouwende persbabbel.

“Ze hebben zo’n vier á vijf jongens die rond de 1,90 meter zijn. Wat betreft lengte wordt het lastig de strijd met ze aan te gaan, dus moeten we de juiste wil tonen om duels te winnen,” aldus de coach, die met zijn selectie ook traint op aanvallende spelhervattingen.

“We werken iedere week aan standaardsituaties. Het zijn momenten die een wedstrijd kunnen beslissen. Als de bal stilligt, is dat voor spelers meestal het moment rust te pakken. Voor ons moet dat juist het moment zijn om wakker te worden en ons op de beste manier voor te bereiden.”

Aanbevolen
Supporters in Ajaxshirts werken extra motiverend voor Farioli

Nieuwe grasmat
Waar de Johan Cruijff Arena donderdag weer wordt gebruikt als voetbaltempel, daar vormde het stadion afgelopen weekeinde nog het decor voor een groot technofeest. De nieuwe grasmat kon daarom pas maandag en dinsdag worden gelegd. Farioli weet dat die omstandigheden niet optimaal zijn.

“Ik moet mijn dank uitspreken aan de mensen die aan het veld hebben gewerkt. Drie dagen geleden kon ik me niet voorstellen dat we hier een Europese wedstrijd zouden spelen. Het is logisch dat het veld niet in de allerbeste conditie is. Het is een externe factor, waar we geen invloed op hebben.”

Waar de spelers wel controle over hebben, is de juiste schoenkeuze. De selectie trainde daarom woensdag op de verse ondergrond. Ook technisch directeur Alex Kroes was aanwezig om de sprieten te inspecteren. We zijn benieuwd op wat voor schoeisel de Ajacieden tegen de Serven in actie komen. 

Ajax en Vojvodina trappen donderdag om 20.30 uur af in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van de Spaanse arbiter César Soto Grado.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van thuisduel met FK Vojvodina

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >