Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zoekend Ajax wint in slotfase van FK Vojvodina en dit valt op

Ajax is aan het nieuwe seizoen begonnen met een nipte 1-0-zege op FK Vojvodina. De zoekende ploeg van Francesco Farioli had het vooral na rust lastig, maar won dankzij een rake kopbal van Branco van den Boomen toch. Dit viel zoal op.

25 juli 2024 - 22:24
Ajavojverslag800
Opluchting en blijdschap bij Van den Boomen. © Pro Shots

Welkom terug, Ajacieden!
Het seizoen is pas echt begonnen wanneer Crazy on the dancefloor door de Johan Cruijff Arena schalt. Wat was het heerlijk om weer terug te zijn in ‘ons’ huis. Na een rampseizoen waren we toe aan de zomerstop, maar het Ajaxgevoel begon al snel weer te kriebelen. Dat was ook goed zichtbaar in het stadion. Het bordje uitverkocht hing aan de deur.

Farioli liet in aanloop naar het thuisduel met Vojvodina weten dat supporters in Ajaxshirts extra motiverend voor hem werken. Het leek een soort verkapte oproep aan fans om hun clubtricot aan te trekken. Dat lieten Ajacieden zich geen twee keer vertellen. De wit-rood-witte muur op de tribune was schitterend om te zien! 

Keuze voor Pasveer nog niet definitief
Het nieuws dat Remko Pasveer tegen Vojvodina zou keepen, sijpelde deze week al door. In die zin was zijn basisplek niet verrassend. “Ik heb het gevoel dat Remko ons op dit moment persoonlijkheid en leiderschap kan geven, die we nodig hebben op het veld,” zo verklaarde Farioli zijn keuze. “Hij heeft het goed gedaan in alle oefenduels, maar het is geen permanente beslissing. Het is wel de beste beslissing op dit moment.” 

Ook Youri Baas en Kian Fitz-Jim kregen de kans zich te laten zien. Steven Berghuis begon op de bank, terwijl Ahmetcan Kaplan er helemaal niet bij was. De meest verrassende keuze, was die voor Christian Rasmussen. Hij startte als rechtsbuiten, waar we stiekem toch wel Mika Godts hadden verwacht. 

Zoekend Ajax beloont zichzelf niet
Ajax was in de openingsfase zoekende. Vooral voorin oogde het spel stroperig. We noteerden de eerste doelpoging na twintig minuten. Carlos Forbs schoot op de vuisten van de keeper. Het leek de ploeg een duwtje in de rug te geven. Jorrel Hato was kort daarna gevaarlijk met het hoofd, de poeier van Rasmussen werd gekeerd, Kenneth Taylor knalde op de paal en Chuba Akpom knikte net naast.

Na een moeizaam begin kwam Ajax dus op gang. Aan het aantal kansen lag het niet. De Amsterdammers vergaten zichzelf alleen te belonen. Je zou zeggen dat het in de tweede helft wachten was op de 1-0, maar het tempo ging volledig uit de wedstrijd. Door kleine overtredinkjes waar de scheids constant voor floot, maar ook door slordigheden van Ajax.

Toch weer moeizaam, maar daar is Branco!
Het liep na rust behoorlijk stroef. Farioli besloot in te grijpen. Hij bracht Berghuis en Godts. Veel beter ging Ajax er niet door voetballen. Sterker nog, Vojvodina kwam steeds beter in de wedstrijd. Pasveer moest in actie komen op een schot van Mihailo Ivanovic, waarna het flink schrikken was toen de paal Ajax voor een achterstand behoedde. 

Het was weer ouderwets billenknijpen. Iets waar we vorig seizoen aardig aan gewend zijn geraakt. Ook Van den Boomen, Julian Rijkhoff en Jaydon Banel kwamen binnen de lijnen om iets te forceren. De verlossende 1-0 viel vijf minuten voor het einde. Godts legde de bal op het hoofd van Van den Boomen, die de verre hoek vond. Opluchting en blijdschap vochten op de tribunes om voorrang. 

Zo won Ajax toch. De weg naar de groepsfase van de Europa League is lang, maar tegen Vojvodina zette de ploeg het eerste kleine stapje. In Bačka Topola moet de klus over een week worden geklaard, al wordt dat vast geen eenvoudige opgave. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >