Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor verwacht energiek Ajax ondanks hitte

De TSC Arena in Bačka Topola vormt donderdag het strijdtoneel voor de return tussen FK Vojvodina en Ajax. In het Servische plaatsje worden tropische temperaturen verwacht. Toch rekent Kenneth Taylor op een energiek duel.

31 juli 2024 - 20:36
Taylor Vojaja 1200
Taylor spreekt nu al over een finale. © Pro Shots

De koperen ploert brandt woensdag al fel in Servië. Dat ondervond ook de Ajaxselectie bij aankomst in Belgrado. “Het is hier nog een stuk warmer dan in Nederland,” beaamt Taylor tijdens de traditionele persbabbel in aanloop naar een Europees duel.

Wanneer er donderdag wordt afgetrapt in het rustige plaatsje Bačka Topola, ligt de temperatuur waarschijnlijk nog rond de dertig graden. Dat is een stuk hoger dan de Ajacieden gewend zijn, al was het vorige week ook in de Johan Cruijff Arena flink zweten door het dichte dak. Kun je onder zulke omstandigheden net zoveel energie in een wedstrijd leggen en fanatiek druk zetten?

“Misschien is het wat lastiger, maar dat gaan we zeker proberen,” stelt Taylor, die bijval krijgt van zijn trainer. Met de weersomstandigheden heeft iedereen te dealen. Ook Vojvodina. Dus moet Ajax volgens Farioli simpelweg klaar zijn om opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

De heenwedstrijd geeft Taylor in dat opzicht vertrouwen. “Ik heb daar een goed gevoel aan overgehouden. We hadden onszelf eigenlijk wat meer moeten belonen, vooral in de eerste helft. Dan speel je een hele andere wedstrijd. Dat gebeurde niet, waarna er in de tweede helft ook mindere fases volgden.”

Aanbevolen
Farioli erkent dat ‘Branco van de Bomber’ het hem lastig maakt

Van onderschatting is volgens de middenvelder geen sprake. Vojvodina verkocht de huid vorige week duur. Dat zal in de return niet anders zijn. Taylor omschrijft de wedstrijd – enigszins clichématig – als een finale. Hij is nooit de grootste prater, maar zeker wanneer hem naar het strijdplan van Ajax wordt gevraagd, houdt hij zijn lippen stijf op elkaar.

“Wat wij anders gaan doen? Daar kan ik niet veel over zeggen. Dat gaan jullie donderdag zien. We gaan ons eigen spel spelen en laten zien waarop we hebben getraind,” aldus de middenvelder.

Getraind is er flink in de afgelopen weken. Het is geen geheim dat Farioli sinds de start van de voorbereiding flink de zweep eroverheen heeft gehaald. Geregeld stapten spelers afgepeigerd van het veld. Is inmiddels een andere fase van de voorbereiding aangebroken?

“Dat denk ik wel. De voorbereiding is voorbij. We spelen nu serieuze wedstrijden en de eredivisie begint ook bijna weer. Dan train je wel iets anders. Iets meer tactisch, maar we moeten nog steeds flink aan de bak. Deze week hebben we nog niet tweemaal op een dag getraind, maar ik weet nog niet wat er voor vrijdag op het programma staat,” vertelt Taylor met een brede lach.

Hij vindt het wel prettig dat de ploeg flink aan het werk wordt gezet. Het moet erin resulteren dat Ajax de eerdere 1-0-overwinning op Vojvodina een goed vervolg geeft. Het doel is te winnen van de voormalig club van Dusan Tadic. “Sommige jongens hebben nog wel contact met Dusan. Ik soms ook wel eens, maar ik heb hem rondom deze wedstrijden niet gesproken. Hij heeft naar mij toe dan ook niet losgelaten wie hij hoopt dat er wint,” besluit Taylor grijnzend.

Aanbevolen
Farioli’s elf: start jij met Van den Boomen in return tegen FK Vojvodina?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >