Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Nostalgie van Stadion De Wageningse Berg gevat in foto’s

Stadion De Wageningse Berg ademt nostalgie. Meermaals stond het voetbalmonument op de rand van verval, maar telkens werd het in ere hersteld. Deze week strijkt Ajax neer op de historische grond voor een zomers trainingskamp.

16 juli 2024 - 10:57
Wageningse Berg 1200
Vervlogen tijden herleven in Wageningen. © Ajax Life

De geschiedenis van Stadion De Wageningse Berg gaat terug tot 1899. In dat jaar werd op deze bijzondere locatie een drafbaan gebouwd. Twaalf jaar later werd die drafbaan omgebouwd tot een voetbalstadion, dat vanaf 1918 fungeerde als de thuisbasis van WVV Wageningen.

Deze roemruchte voetballocatie groeide na de nodige renovaties uit tot een begrip in de Nederlandse sportgeschiedenis. Na het faillissement van FC Wageningen in 1992 sloeg de verloedering echter toe. Omdat het een natuurreservaat betreft, is het stadion nooit afgebroken. Gelukkig kreeg Stichting Behoud Stadion De Wageningse Berg in 2003 de kans het stadion te herbestemmen.

Ruim twintig jaar later is het voetbalmonument in oude luister hersteld. Het veld is in topconditie en voldoet aan alle eisen van de KNVB. Het deed Ajax besluiten deze week zijn tenten op te slaan op de Wageningse Berg.

We gaven onze ogen goed de kost. Of we plaatjes schoten? Maar natuurlijk!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >