Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen FK Vojvodina-uit

We maken ons op voor het Europese uitduel met FK Vojvodina. Voor Ajacieden die hun club achternareizen, hebben we informatie over het omwisselen en stadionbezoek.

30 juli 2024 - 12:24
Omwisselvojaja800
Ajax treedt aan in de TSC Arena. © AFC Ajax

Vojvodina en Ajax staan donderdag tegenover elkaar. De inzet is een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Het is bij de vierhonderd afreizende Ajacieden vast bekend, maar we benadrukken het toch nog even: de wedstrijd wordt afgewerkt in de TSC Arena in Bačka Topola, dus niet in het Karadordestadion in Novi Sad.

Ajax traint overigens voor vertrek in Amsterdam. Er vindt dus geen openbare oefensessie plaats in Servië.

Omwisselen
Het omwisselen in Servië gebeurt op de wedstrijddag van 17.30 tot 18.30 uur. Je kunt hiervoor terecht op het plein ten zuidoosten van de TSC Arena. Hou er rekening mee dat je buiten de genoemde tijden niet kan omwisselen. Daarnaast is het verstandig op tijd te komen, want het omwisselproces kan de nodige tijd in beslag nemen. Wedstrijdkaarten worden éénmalig verstrekt. Bij verlies of diefstal kan Ajax niet voor een duplicaat zorgen. 

Bij het kopen van een kaart heb je een mobiel ticket in de Ajax-app ontvangen. Deze dien je om te ruilen tegen een fysiek toegangsbewijs. Dit kaartje krijg je op vertoon van je mobiele ticket en een geldig legitimatiebewijs. Het ID moet overeenkomen met de naam van de koper. De kaarten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Stadionbezoek
Het stadion gaat om 18.00 uur open. Ook hier geldt: kom op tijd. De toegangscontrole kan even duren. Het duel wordt door de lokale autoriteiten als hoogrisicowedstrijd gezien, waardoor er rondom het stadion extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Politie en beveiliging kunnen controleren op bezit van je mobiele ticket, alvorens je wordt toegelaten tot de zone rondom het uitvak en het omwisselpunt.

Aangezien Bačka Topola een klein dorp is zonder veel te doen, wordt aangeraden hier pas voor de wedstrijd naartoe te reizen. Er zijn vanaf 16.00 uur gratis parkeerplekken gereserveerd rondom de omwissellocatie. De politie en beveiliging wijzen deze toe. Volg hun aanwijzingen ter plekke dan ook op. 

Na afloop kun je even worden opgehouden in het uitvak. Hou er rekening mee dat er na 21.00 uur geen taxi’s en openbaar vervoer meer rijden in Bačka Topola.

Stadionregels
De stadionregels zijn vergelijkbaar met die in Nederland, maar we herhalen ze voor de zekerheid toch nog even. Blik- en glaswerk zijn niet toegestaan, evenals grote tassen, muntjes en aanstekers. Pakken frisdrank mag je wel meenemen. 

(Soft)drugsgebruik en -bezit is verboden, net zoals het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk. Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden. In tegenstelling tot Nederlandse stadions, mag je in de TSC Arena wel roken, inclusief het gebruik van de e-sigaret. 

Vlaggen(stokken) en bandieries zijn toegestaan tot een lengte van één meter. Vlaggen mogen maximaal twee bij twee meter groot zijn. Kleinere doeken dienen van een brandvertragend materiaal te zijn gemaakt of aantoonbaar te zijn geïmpregneerd. Spandoeken of andere voorwerpen met, in de ogen van stewards, het beveiligingspersoneel en/of de politie, discriminerende of provocerende teksten, afbeeldingen of vormen zijn niet toegestaan.

De politie en beveiliging in het buitenland heeft soms een andere werkwijze dan je in Nederland gewend bent. Daarnaast spreekt niet iedereen even goed Engels. Hou hier dus rekening mee en voorkom escalaties.

Betalen en mobiel internet
De officiële munt in Servië is de dinar (RSD). Bankpassen en creditcards worden algemeen geaccepteerd in Belgrado in supermarkten, restaurants en winkels, hotels, etc. Pinautomaten zijn aanwezig in het centrum van de grootste steden, waar enkel dinars kunnen worden afgehaald met bankpassen en creditcards. In kleinere steden en dorpen dient vaak in cash te worden betaald. 

Ook is het goed om te weten dat je in Servië geen gratis gebruik kunt maken van je Nederlandse internetbundel. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Wel kun je bij je provider een buitenlandbundel aanschaffen of – waar mogelijk – wifi gebruiken. 

Tot slot adviseren we om de berichten van @AjaxFancare, de pushberichten in de Ajax-app en de informatiepagina in de gaten te houden. De communicatie tussen de club en autoriteiten in Servië verloopt enigszins moeizaam, dus mogelijk zijn updates noodzakelijk.  

Laten we er met z’n allen een mooie trip van maken. Tot in Servië! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >