Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ervaren rot Pasveer gaat nog fijn jaartje door bij Ajax

Remko Pasveer (40) mag zich ook in seizoen 2024/2025 doelman van Ajax noemen. De geluiden gingen al een tijdje rond, maar nu is het definitief: de ervaren sluitpost plakt er nog een jaartje aan vast.

15 juli 2024 - 12:34
Pasveer 1200
Fijn dat je blijft, Remko! © Pro Shots

“Het is wel de bedoeling nog een jaar door te gaan,” vertelde Pasveer al in mei tijdens Cafe Ajax Life. Niks stoppen. Kom nou! Voetbal is nog veel te leuk. Diverse media schreven eerder over het voetbalpensioen van Pasveer, maar niks blijkt minder waar. De doelman ging juist met Ajax in gesprek om zijn aflopende contract met een seizoen te verlengen.

En waarom ook niet? Pasveer ziet een rol als ervaren routinier op de bank prima zitten. Op trainingen en in de groep is hij belangrijk. En als de nood echt aan de man is, dan is hij inzetbaar. Pasveer kwam vorig seizoen overigens niet in actie. Na het WK in Qatar raakte hij zijn plek kwijt aan Gerónimo Rulli. Toen de Argentijn geblesseerd raakte, kregen Jay Gorter en later Diant Ramaj de voorkeur.

Pasveer begon zijn loopbaan als profkeeper in 2003 bij FC Twente. Vervolgens was hij actief voor Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, PSV en Vitesse. Pasveer maakte in 2021 transfervrij de overstap van het Gelredome naar de Johan Cruijff Arena. Bij Ajax kwam hij sindsdien vijftig officiële wedstrijden in actie. Een aantal waar niemand vooraf rekening mee hield.

Dat Pasveer na zijn komst zoveel zou keepen voor Ajax, kwam mede door een langdurige schorsing van Andre Onana. Je weet wel, iets met verboden pilletjes. Tweede doelman Maarten Stekelenburg was echter langdurig geblesseerd. Zodoende kreeg Pasveer de kans zich te laten zien.

Aanbevolen
Pasveer wil graag verlengstuk van Farioli zijn in spelersgroep

En dat deed hij. Iedereen herinnert zich nog hoe geweldig Pasveer in 2021 keepte tijdens de met 4-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Op Champions Leagueniveau mocht hij zich ineens meten met Erling Haaland. Leuk feitje: Pasveer werd de eerste keeper ooit die in het miljoenenbal drie schoten op doel van Haaland wist te stoppen.

Ook in competitieverband ging het Pasveer goed af in seizoen 2021/2022. Hij incasseerde maar twee tegentreffers tot de twaalfde speelronde. Een doelman kreeg niet eerder zo weinig doelpunten tegen. Dat seizoen ging de kampioensschaal naar Amsterdam. Pasveer had in die prestatie een wezenlijk aandeel. Hij mocht terecht trots zijn.

Pasveer deed het zelfs zo goed in het eerste elftal van Ajax, dat hij op 38-jarige leeftijd werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Een debuut in Oranje volgde ook nog: op 22 september 2022 tegen Polen. Het Nations Leagueduel werd met 2-0 gewonnen. Drie dagen later mocht hij keepen tegen België (1-0-zege). Daarmee stokte de teller, al maakte hij wel onderdeel uit van de WK-selectie in 2022.

We hopen voor Pasveer dat hij komend seizoen van dichtbij meemaakt hoe Ajax begint aan een wederopstanding. Dat is de goalie van harte gegund. Succes!

Aanbevolen
Definitief: Ajax vist Traoré uit vijver met buitenkansjes

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >