Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dankbare Van der Sar is weer ‘gewoon’ fan van Ajax

Edwin van der Sar gaf maandag, een jaar na zijn hersenbloeding, een uitgebreid televisie-interview bij het programma De Avondetappe. Natuurlijk kreeg hij de sores bij Ajax mee, maar de focus lag uiteraard in eerste instantie op revalideren.

02 juli 2024 - 09:30
Sar 1200
Fijn dat het goed gaat met Sar. © Pro Shots

Van der Sar stopte in mei 2023 bij Ajax. De maand erop werd hij getroffen door een hersenbloeding. Dat was flink schrikken voor de voormalig topkeeper en algemeen directeur van onze club. Het gebeurde na de tropenjaren bij Ajax tijdens zijn vakantie. Er volgden vele maanden van herstel, maar inmiddels gaat het goed met Sar. Daar zijn we blij mee. Het is fijn om de Ajacied monter te zien praten.

Van der Sar: “Het is een zwaar jaar geweest, zeker de eerste vijf à zes maanden met veel onderzoeken en herstel. Vanaf januari pak ik het weer op. Ik ben nog niet in een competitieve omgeving geweest met hele dagen op kantoor of continu vergaderen, maar over het algemeen ben ik er goed uitgekomen en heb ik mijn leven kunnen oppakken.”

“In de eerste vier à vijf maanden lag de focus op fit worden. Daarna ben ik meer gaan leven. Vakanties, leuke dingen doen. Ik ben twee maanden in Nieuw-Zeeland geweest en had laatst een cruise in Noorwegen. Het is een leven zonder haast,” stelt Van der Sar.

Aanbevolen
Stop de tijd: de lange neus van Bogarde

Terwijl Van der Sar revalideerde, kreeg hij mee hoe Ajax klap op klap kreeg te verduren. Op en naast het veld was het een bende. Het liet hem uiteraard niet onbewogen. “Aan de ene kant was het fijn dat ik al afstand had genomen van Ajax. Het zou anders zijn geweest als ik nog directeur was geweest.”

“Ik onderhield contact met mensen binnen de club die wilden weten hoe het met me ging. Links en rechts sijpelde door wat er allemaal gebeurde en wat er mis ging. Het doet pijn bij alle Ajacieden dat er zo’n grote stap achteruit is gezet. Voor mij is dat ook pijnlijk. Als je stopt, word je weer fan van de club waar je alles aan hebt te danken. Ik heb Ajax op twee manieren mogen dienen: als speler en als directeur. Het was heel moeilijk om te zien.”

Van der Sar nam in mei op persoonlijke wijze afscheid van zijn tijd als directeur bij Ajax. In de Johan Cruijff Arena werd een samenkomst georganiseerd met oud-collega’s, familie en zakelijke relaties. Logisch na een periode van bijna elf jaar als directielid van Ajax. Een periode waarin we met de club ongekende successen beleefden, maar soms ook de haren uit ons hoofd trokken van frustratie.

Onderstaand een foto die Van der Sar nog niet zo lang geleden zelf op X plaatste. Lang niet alles ging goed in zijn tijd bij Ajax, maar heel veel toch ook zeker wel. Vooropgesteld: we zijn echt heel blij te zien dat het Van der Sar fysiek goed lijkt te gaan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >