Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet in op terugkeer van Traoré

Zijn naam zong al een aantal keer rond in het geruchtencircuit, maar nu lijkt het toch echt serieus: Ajax hoopt Bertrand Traoré – inmiddels 28 jaar – te verleiden tot een terugkeer in de Johan Cruijff Arena.

11 juli 2024 - 14:15
Traore 1200
Traoré na de verloren EL-finale in Stockholm. © Pro Shots

Dit nieuws lezen we donderdag bij De Telegraaf. De technisch begaafde en soms wat flegmatieke aanvaller uit Burkino Faso is transfervrij. Hij kwam na zijn tijd bij Ajax uit voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal CF.

Traoré speelde in seizoen 2016/2017 ook al bij Ajax, toen de club hem huurde van Chelsea. Onder leiding van trainer Peter Bosz kende Traoré een fijn en vrolijk Amsterdams jaar, waarin hij de verloren finale van de Europa League haalde.

Bij Ajax speelde hij in dat ene seizoen 39 officiële wedstrijden. Daarin was hij dertien keer trefzeker en leverde hij zes assists. Bij Ajax opereerde hij vooral vanaf de rechterflank, terwijl Kasper Dolberg de spits van dienst was. Traoré kan eventueel ook op links of als spits uit de voeten.

Bij zijn laatste club Villarreal speelde hij elf officiële wedstrijden. Hij vond eenmaal het net. In zijn Franse jaren bij Olympique Lyon kwam hij tot 126 duels en bij Aston Villa tot 62.

Aanbevolen
TV-tip: zo volg je Ajax tijdens oefenduel met Rangers FC

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >