Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint oefenduel met Olympiakos dankzij Forbs en Pasveer

Ajax sloot vrijdag het trainingskamp in eigen land af met een nipte 1-0-zege op Olympiakos. Carlos Forbs maakte het enige doelpunt, terwijl Remko Pasveer zijn ploeg na rust op de been hield. Verslag!

19 juli 2024 - 16:56
TAYLOR 1200 (1)
Taylor gaf de assist bij de enige treffer. © Pro Shots

Geen risico’s met Hato
Daags na de nipte 2-1-zege op Al-Wasl FC stuurde Francesco Farioli de volgende basiself de wei in tegen Olympiakos: Pasveer, Devyne Rensch, Josip Sutalo, Dies Janse, Owen Wijndal, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor, Jaydon Banel, Chuba Akpom en Forbs.

Beide ploegen werkten het besloten oefenduel af in het Gelderse Driel op het sportpark van de lokale voetbalclub. Ajax had die informatie vooraf liever niet wereldkundig gemaakt, maar op sociale media deelde Olympiakos vrolijk de speellocatie. Een aantal Ajaxsupporters probeerde vanachter de hekken wat mee te krijgen van de wedstrijd.

De spelers die tegen Al-Wasl aan de aftrap verschenen, zaten tegen Olympiakos niet bij de wedstrijdselectie. Opvallende afwezige was Jorrel Hato. De verdediger was niet helemaal fit en voelde een pijntje. Ajax nam geen risico’s en hield hem aan de kant. Farioli verwacht Hato er tegen FK Vojvodina gewoon bij te hebben.

Frisse Fitz-Jim en uitvallende Wijndal
De Ajacieden troffen met Olympiakos een serieuze sparringpartner. De Grieken wonnen vorig seizoen immers knap het toernooi om de Conference League. Toch kwam Ajax voor rust amper in de problemen. Sterker nog, vlak voor de pauze zag Farioli zijn ploeg op voorsprong komen.

Taylor speelde daarbij een belangrijke rol. Hij veroverde de bal op het middenrif, stoomde meteen op naar voren en gaf een ragfijne steekbal op Forbs. De watervlugge flankspeler bleef koelbloedig en verschalkte doelman Alexandros Paschalakis met een diagonaal schot.

De lichtvoetige Fitz-Jim speelde tegen Olympiakos weer eens op het middenveld. Hij maakte daarbij een frisse en energieke indruk. De wijze waarop hij een tegenstander met een voetbeweging het bos instuurde, was fijn om te zien. Voor hemzelf was het jammer dat hij na een kwartier een grote kans niet verzilverde. Op aangeven van Wijndal schoot hij van dichtbij tegen de keeper aan.

Wijndal viel overigens al snel geblesseerd uit. Na een fysiek duel greep de linksback naar zijn pols. Die deed zichtbaar veel pijn. Benjamin Tahirovic was zijn vervanger. Hij vervolgde de wedstrijd als gelegenheidslinksback.

Pasveer goed wakker
Olympiakos tapte in de tweede helft uit het spreekwoordelijke andere vaatje. De ploeg werd een stuk gevaarlijker. Giorgos Masouras kon meteen in z’n eentje op Pasveer af, maar de goalie voorkwam de tegentreffer met een sublieme voetredding. Niet heel veel later had hij wederom een knappe redding in huis op een venijnig schot van Gelson Martins.

Farioli wisselde driemaal na een dik uur spelen. Ahmetcan Kaplan, Precious Ugwu en Kristian Hlynsson kwamen erop voor Sutalo, Fitz-Jim en de in Driel weinig overtuigende Banel. Het veranderde niks aan het spelbeeld, waarbij Ajax vooral in de achteruit werd gedrukt. Gescoord werd er echter niet meer, dus schreef Ajax een oefenzege bij.

Nog een paar trainingen in Amsterdam en dan staat donderdag het thuisduel met FK Vojvodina voor de deur. Dan gaat het in de uitverkochte Johan Cruijff Arena alweer om de knikkers.

Aanbevolen
Bouwman en zijn ouders op hoofdplaat van fotoverslag Ajax - Al-Wasl

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >