Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tegen NK Maribor of Universitatea Craiova bij uitschakeling in EL

Als Ajax door FK Vojvodina wordt uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Europa League, wacht de ploeg van Francesco Farioli in de derde voorronde van de Conference League een tweeluik met NK Maribor of CS Universitatea Craiova. Ajax speelt eerst een uitduel.

22 juli 2024 - 14:20
Lotingq3uecl800
Ajax maakte al eerder kennis met de Conference League. © De Brouwer

We hopen natuurlijk dat onze ploeg dit seizoen aantreedt in de Europa League, maar we moeten ook rekening houden met het scenario dat Ajax er in de voorronde van het toernooi al uitvliegt. In dat geval zijn de Ajacieden veroordeeld tot het spelen van voorronde Conference League.

Mocht het Ajax niet lukken Vojvodina over twee duels te verslaan, dan stroomt het in bij de derde voorronde van de Conference League. Vooruitlopend op de uitslagen van de tweede voorronde, werd maandag al geloot voor de derde voorronde. 

Daarin is Ajax gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen NK Maribor of Universitatea Craiova. De derde voorrondes worden in principe gespeeld op donderdag 8 augustus en donderdag 15 augustus. Er bestaat een kleine kans dat er een speeldag wijzigt, maar dat laat de Uefa uiterlijk dinsdag weten.

Omdat de Amsterdammers als tweede uit het lotingballetje kwamen, wordt het heenduel in Maribor of Craiova gespeeld. De return volgt een week later in de Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Ajax treft Panathinaikos of Botev Plovdiv bij winst op Vojvodina

Na de returns van de tweede voorronde weten we pas echt hoe de kaarten precies zijn geschud. Zodra we meer informatie hebben over de losse kaartverkoop van het thuisduel, maken we geluid. Hetzelfde geldt voor de uitwedstrijd.

Er bestaat natuurlijk ook een scenario dat Ajax er ‘gewoon’ in slaagt af te rekenen met Vojvodina. Dan treedt onze ploeg in de derde voorronde van de Europa League aan tegen Panathinaikos FC of FK Botev Plovdiv.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >