Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stalt Gooijer jaartje bij PEC Zwolle

Tristan Gooijer gaat komend seizoen vlieguren maken bij PEC. Ajax verhuurt de verdediger voor een jaartje aan de club uit Zwolle. Zijn contract in Amsterdam loopt tot medio 2026.

16 juli 2024 - 16:17
Gooijerpec800
Gooijer zit niet bij de selectie voor het trainingskamp. © Pro Shots

Gooijer speelde tot dusverre dertien wedstrijden in Ajax 1. Onder Maurice Steijn kwam hij niet in actie, maar na de komst van John van ’t Schip kreeg de negentienjarige rechtsback steeds meer minuten. Hij maakte zijn debuut tijdens het gewonnen thuisduel met AEK Athene, in de groepsfase van de Europa League.

Sindsdien mocht Gooijer het tien keer als basisklant laten zien, verdeeld over duels in de eredivisie, het KNVB-bekertoernooi en de Conference League. Ook heeft de verdediger namens Jong Ajax vijftig duels in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. 

Devyne Rensch lijkt onder Francesco Farioli de voorkeur te hebben op de rechtsbackpositie, terwijl ook Anton Gaaei – Gooijer hield hem vorig seizoen nog uit de basis – daar kan spelen.

Aanbevolen
Traoré: ‘Ik heb alles aan Ajax gemist’

Als negentienjarig talent wil je niet stil blijven staan in je ontwikkeling, dus een jaartje minuten maken bij PEC lijkt voor alle partijen de beste oplossing. Het verklaart ook zijn afwezigheid op het trainingskamp in Wageningen. 

Gooijer belandde via de jeugd van FC Almere, Forza Almere en Almere City in 2016 in de jeugdopleiding van Ajax. In 2023 verlengde hij zijn contract in Amsterdam. De verdediger ligt nog tot de zomer van 2026 vast in de Johan Cruijff Arena.

Veel succes in Zwolle, Tristan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >