Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Shirtverkoop Henderson breekt binnen 24 uur al record bij Ajax

Jordan Henderson is speler van Ajax. Dat merkt de club meteen aan de shirtverkoop. Die gaat namelijk door het dak. De shirts met rugnummer 6 vliegen gretig over de toonbank. De club spreekt nu al over een gebroken record.

19 januari 2024 - 10:13
Henderson Shirt 1200
De Hendersonshirts vliegen de fanshops uit. © AFC Ajax

Dat vraagt om een stukje uitleg: Ajax meet de eerste week altijd wat de shirtverkoop van een speler doet nadat deze is aangetrokken. Volgens de club is het shirt van Henderson het snelst verkopende shirt ooit. Hij wint het met gemak van Dusan Tadic en Daley Blind. Het shirt van Henderson werd binnen 24 uur vaker verkocht dan die van Tadic en Blind in een week tijd.

Precieze aantallen worden nooit genoemd, maar Ajax laat weten dat dit nu al het rapst verkopende shirt van een speler ooit is. Henderson verslaat alleen de verkoop van het Marleyshirt niet. Die ging binnen 24 uur nog net even harder. Baas boven baas, nietwaar?

Aanbevolen
Welke spelers gingen Henderson voor met rugnummer 6?

Binnen Ajax hadden ze zeker verwacht dat de shirtverkoop hard zou gaan, maar dat het zó door het dak zou gaan, had men ook niet voorzien. “We maken dit echt zelden tot nooit mee,” klinkt het vanuit de Johan Cruijff Arena.

De online verkoop gaat als een malle. Niet alleen binnen Nederland. Het Ajaxshirt met Henderson erop vindt nu ook al gretig aftrek binnen Azië. De reden hiervoor kan zijn dat Liverpool altijd flink heeft geïnvesteerd in de landen daar. Als toenmalig aanvoerder van The Reds werd Hendersons shirt daar sowieso al veelvuldig verkocht.

Henderson speelde in zijn loopbaan regelmatig met nummer 14. Dat hij die bij Ajax niet krijgt, snapt de Engelsman volledig. Het rugnummer 6 was vrij na het vertrek van Davy Klaassen. Dat nummer past ook uitstekend!

Aanbevolen
Henderson moet sturing geven: ‘Ik voel me fit en ben er klaar voor!’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >