Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Go Ahead Eagles - Ajax

De winterstop zit erop voor Ajax. De hervatting van de eredivisie staat voor de deur. De ploeg van John van ’t Schip begint de tweede seizoenshelft met een lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

13 januari 2024 - 12:06
Driedingengaeaja800
Ajax won in 2016 voor het laatst in Deventer. © Pro Shots

Ramaj: ‘We zijn er klaar voor’
Een naam die je zondag zo goed als zeker in de basiself gaat terugzien, is die van Diant Ramaj. Hij is volgens Van ’t Schip voorlopig de eerste keeper van Ajax, al moet hij zich – net als alle andere basisspelers – blijven bewijzen. De doelman gebruikte zijn vrije dagen om het hoofd leeg te maken, waarna hij met de selectie op trainingskamp ging in Spanje.

“Het was fijn een korte vakantie te hebben, om even het hoofd leeg te maken en het voetbal achter me te laten. Ik heb tijd gehad om terug te kijken op wat goed en niet goed ging,” aldus Ramaj tegenover het eigen clubkanaal. “Tijdens het trainingskamp hadden we meer tijd om dingen te verbeteren.”

Alhoewel het fijn is dat de bal weer gaat rollen, kijken we toch een beetje tegen de herstart van de eredivisie op. Is Ajax wel klaar voor Go Ahead Eagles? Ramaj zegt van wel. “Zondag begint de competitie weer, met nieuwe energie. Het is een lastige tegenstander. Ze hebben laten zien dat ze moeilijk te verslaan zijn. We zijn er klaar voor en gaan ons best doen.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: maak jij in Deventer meteen gebruik van Fitz-Jim?

Strijd om plek vijf
Ajax reist als nummer vijf van de eredivisie af naar Deventer. De tegenstander van zondag staat slechts twee punten achter de ploeg uit Amsterdam. Bij een nederlaag in De Adelaarshorst passeert Go Ahead Eagles de Ajacieden op de ranglijst. “Het is best bijzonder dat je tegen Ajax een wedstrijd speelt om vijfde op de ranglijst te kunnen worden,” aldus René Hake tegenover RTV Oost.

De trainer van Go Ahead Eagles ziet dat Ajax met vlagen voorzichtig herstel toont, maar dat het allemaal nog erg broos is. “Ze zijn nog steeds instabiel. Dat zag je wel in het duel met PEC Zwolle en de KNVB-bekeruitschakeling tegen de amateurs van USV Hercules, in de laatste weken van december.”

“Het geeft aan dat ze nog kwetsbaar zijn. Ik ga er ook niet vanuit dat dit na een winterstop en anderhalve week training verdwenen is,” zo vervolgt Hake. “Maar als we hun selectie afpellen, kunnen we er niet omheen dat deze gewoon kwaliteit herbergt.”

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: mispeer Ajaxhuurling tegen Kowet en Stuy in de spits

Blessure-update
Van ‘t Schip kan in Deventer nog geen beroep doen op Silvano Vos, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen. Het trio van middenvelders zit nog altijd in de lappenmand. Van den Boomen verwacht over een kleine twee weken weer bij de groep te kunnen aansluiten, terwijl ook Remko Pasveer op de weg terug is. 

De van Excelsior teruggehaalde Kian Fitz-Jim kan tegen Go Ahead Eagles wel in actie komen. Hij is speelgerechtigd voor het lastige uitduel. Van ’t Schip zou een beroep op de twintigjarige middenvelder kunnen doen, maar de verwachting is niet dat hij dat meteen vanaf de start doet.

De thuisploeg kreeg in aanloop naar zondag goed nieuws uit de ziekenboeg. Doelman Jeffrey de Lange is fit genoeg om te spelen. Dat geldt ook voor clubtopscorer Willum Willumsson. Alleen achter de naam van vleugelverdediger Luca Everink staat een vraagteken. 

Go Ahead Eagles en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in De Adelaarshorst. Het duel staat onder leiding van Pol van Boekel, terwijl Jeroen Manschot de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Win kaartjes voor Ajax Vrouwen - Feyenoord in Johan Cruijff Arena!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >