Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurgestelde Van den Boomen ziet Kaplan als aanknopingspunt

Ajax liep in Alkmaar opnieuw tegen puntenverlies aan (2-0). Eigenlijk maakte de ploeg de hele wedstrijd geen aanspraak op de overwinning. Hoe nu verder? Branco van den Boomen zag in Ahmetcan Kaplan in ieder geval een lichtpuntje.

25 februari 2024 - 19:24
Boomenazaja800
Van den Boomen speelt meer dan de bedoeling is. © Pro Shots

John van ’t Schip gooide het tegen AZ over een andere boeg. De voornaamste reden? Personele problemen. De trainer koos in het Afas Stadion voor vijf verdedigers. Van den Boomen was enigszins verrast toen hij hoorde van die aanpak, maar snapte de overwegingen van zijn coach wel.

“Gezien de selectie, paste dit het beste bij de spelers,” zo stelde de middenvelder na afloop voor de draaiende camera van ESPN. “We hebben twee type backs die in principe ideaal zijn voor dit systeem. Ik was verrast, maar vond het wel een goed plan.” 

Veel tijd had de selectie niet om te wennen aan het nieuwe systeem. Eigenlijk was er maar één dag om op te trainen. “Natuurlijk wil je het liefst automatismen, maar je hebt ook met de selectie te maken. Dit was het plan. Dat moeten we als professionals uitvoeren. Maar dat hebben we – ook gezien de fitheid – niet goed gedaan.”

Aanbevolen
Van ’t Schip baalt ontzettend dat hij Gaaei moest wisselen

Ajax kende heel even een fase dat het meer grip op de wedstrijd had, maar verder vindt Van den Boomen het een verdiende overwinning voor AZ. “We kregen onze ‘tienen’ een paar keer tussen hun linies. In die fase hadden we gelijkmaker moeten maken, maar dat deden we niet.”

In een donker seizoen is het zoeken naar lichtpuntjes. Welke aanknopingspunten ziet Van den Boomen nog? “Bijvoorbeeld Kaplan die fantastisch invalt. Een groot compliment naar hem. Nu moeten we kijken hoe het verder gaat. Ik weet niet of we gaan doortrainen in dit systeem of dat we overstappen op iets anders.” 

Tot slot wordt Van den Boomen gevraagd naar zijn fysieke gesteldheid. Hij speelt vanwege blessures bij anderen momenteel meer dan eigenlijk de bedoeling is. “Ik was helemaal kapot na FK Bodø/Glimt-uit. Het was zwaar, maar ik was fit genoeg om te starten. Ik heb een matige pot gespeeld, maar dat lag niet alleen aan mijn fysiek.”

Aanbevolen
Hato snapt systeemwijziging en beschermt Gaaei

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >