Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden troffen Panathinaikos thuis in 1996 en 2016?

Ajax en Panathinaikos FC treffen elkaar donderdag in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. Het belooft een spannende confrontatie te worden, zoals wel vaker het geval was. Denk maar aan de thuisduels in 1996 en 2016. Daarover gaat deze quiz!

12 augustus 2024 - 15:41
Dijks 1200
Hij speelde de hele wedstrijd. © Pro Shots

Ajax won afgelopen donderdag in Athene met 1-0 van de Grieken. Een uitstekende uitgangspositie voor de return, maar de spelers van Panathinaikos gaan hun leven geven, waarschuwde Francesco Farioli al. De strijd is nog niet gestreden.

In 1996 trof het Ajax van Louis van Gaal de Grieken in de halve finale van de Champions League. In het Olympisch Stadion werd met 1-0 verloren, maar in Athene werd de boel gelukkig dik rechtgezet.

Twintig jaar later kruiste het Ajax van Peter Bosz de degens met Panathinaikos. Dat gebeurde in het Europa Leaguetoernooi. De Ajacieden zegevierden met 2-0.

Weet jij nog welke spelers zowel in 1996 als in 2016 in de basis stonden? En wie waren de invallers? We zijn benieuwd of je alle namen hieronder kunt invullen. We denken dat het best is lastig, maar we willen je op voorhand niet onderschatten. Je krijgt tien minuten de tijd!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >