Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weghorst verlaat wachtkamer en mag zichzelf speler van Ajax noemen

Hij moest engelengeduld betrachten, maar Wout Weghorst (32) mag zichzelf nu toch echt speler van Ajax noemen. De spits komt over van het gedegradeerde Burnley FC. Hij tekent een contract tot de zomer van 2026.

29 augustus 2024 - 15:56
Weghorst 1200
Weghorst komt over van Burnley FC. © Pro Shots

Weghorst – die in Amsterdam gaat spelen met rugnummer 25 – en Ajax werden al sinds juni met elkaar in verband gebracht. De spits wilde dolgraag het Ajaxshirt over de schouders trekken. Ajax zag in Weghorst een buitenkans, maar moest wel eerst financiële ruimte creëren door spelers van de hand te doen.

Precies op dat punt werd het allemaal toch lastig, want de markt zat op slot. Interesse in Ajaxspelers was er amper. Chuba Akpom, Carlos Forbs, Anton Gaaei, Benjamin Tahirovic en vele anderen lopen allemaal nog bij Ajax rond. Jakov Medic en Borna Sosa werden niet verkocht, maar verhuurd. De komst van Weghorst liep daardoor vertraging op, maar mede door de op handen zijnde verkoop van Silvano Vos is deze puzzel wel te leggen.

En dus is Wout François Maria Weghorst nu speler van Ajax. Dat hadden we – zeggen we eerlijk – twee jaar geleden nooit kunnen bedenken. Je kunt Weghorst gerust betitelen als een soort selfmade man. Zijn bijna maniakale manier van doen bracht hem ver. Bij het grote publiek zelfs tot een zeer geliefd international.

Zijn loopbaan voerde hem sinds 2012 langs FC Emmen, Heracles Almelo, AZ, VfL Wolfsburg en Burnley. Laatstgenoemde verhuurde Weghorst achtereenvolgens aan Besiktas JK, Manchester United en TSG 1899 Hoffenheim. Weghorst gaf eerder al aan best terug te willen naar Nederland, zeker na het vele reizen met zijn gezin. Met een vierde kind op komst, was de aanvaller op zoek naar een vaste basis in eigen land. FC Twente klopte aan, maar Ajax had de voorkeur.

Aanbevolen
Noem naast Weghorst alle spelers met rugnummer 25 sinds 1997/1998

De 1,97 meter lange Weghorst scoorde vooral veel in zijn voetbaljaren op Nederlandse bodem. Ook in Wolfsburg zette hij die lijn door. Sinds zijn overgang naar Burnley in 2022 stokte de teller op dat punt. Hij vond plots minder vaak het net dan de jaren ervoor. Als international deed hij echter goede dingen door belangrijke treffers te maken in zijn vaste rol als gretige pinchhitter.

Hij staat bekend om zijn passie, strijd en wilskracht. Dat valt enorm te prijzen. Daar gaat Ajax vast plezier aan beleven, al is Weghorst verder in weinig een fijnbesnaarde Ajaxspits met fluwelen techniek. Zijn komst maakt echter wel nieuwsgierig. Het levert ongetwijfeld het nodige vuurwerk op. We kunnen ons voorstellen dat hij bij menig tegenstander het bloed onder de nagels vandaan trekt.

“Wout staat voor absolute topsportbeleving. Dat vinden we enorm belangrijk bij Ajax. Hij is een veelscorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken,” aldus technisch directeur Alex Kroes.

Met Weghorst, Brobbey en Akpom heeft Ajax nu drie spitsen rondlopen. Julian Rijkhoff kun je zien als nummer vier, maar hij speelt vooral zijn wedstrijden bij Jong Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >