Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor draaft tweemaal op voor strafschop: ‘Ik had mijn sokken al omlaag’

De zinderende clash met Panathinaikos FC bracht heel wat teweeg bij zowel supporters als spelers. Kenneth Taylor besloot bij thuiskomst in de nachtelijke uurtjes de krankzinnige strafschoppenreeks nog eens in alle rust terug te kijken.

Door Jordy Haak
16 augustus 2024 - 16:48
Taylor 1200
Taylor schiet tweemaal beheerst raak. © Pro Shots

“Ik kan nooit gelijk slapen, dus ik heb de hele penaltyserie nog eens bekeken. Je weet hoe het afloopt, dus dan is het leuk,” vertelt de middenvelder met een glimlach op zijn gezicht. “Uiteindelijk lag ik rond drie uur in bed en heb ik zo’n zes uurtjes kunnen slapen. We moesten om kwart voor elf weer op de club zijn.”

De vrijdag stond in het teken van herstellen. De focus werd direct verlegd naar de uitwedstrijd tegen NAC van zondag. Op de persbabbel op De Toekomst ontkomt Taylor er echter niet aan nog even terug te blikken op het spektakel van de avond ervoor.

Zelf schoot hij zijn twee strafschoppen overtuigend binnen. De eerste rechtsonder, de tweede linksonder. “Ik heb zelf mijn vinger opgestoken en aangegeven een strafschop te willen nemen. Ik vind het belangrijk daarin mijn verantwoordelijkheid te pakken. Ik kijk meestal naar wat een keeper doet. Daar let ik op wanneer ik een aanloop neem. Als je lang blijft kijken, kun je de bal erlangs schieten.”

Wij van Ajax Life waren vooral benieuwd hoe lastig het is mentaal gefocust te blijven, wanneer je voor de tweede keer moet aanleggen vanaf elf meter. “Dat is wel gek,” erkent Taylor. “Ik had mijn sokken al omlaag gedaan. Je verwacht niet dat er 34 penalty’s worden genomen. Dat komt bijna nooit voor. We konden het al viermaal afmaken, maar deden dat niet. Het was echt een gekkenhuis.”

Aanbevolen
Ajax speelt in uitverkocht huis tijdens Europese play-offs

“Nadat ik de bal had binnengeschoten, was er opluchting,” vervolgt Taylor. “Toen de serie maar door bleef gaan, kwam al snel het besef dat ik misschien nog een keer moest aanleggen. Dan is er direct weer volle focus.”

De middenvelder bevestigt dat er vooraf is getraind op het nemen van pingels, al was dat niet aan alle strafschoppen af te zien. “Sinds Vojvodina zijn we daar al mee bezig, maar er is natuurlijk een groot verschil tussen een trainingsveld of een volle Johan Cruijff Arena. Elke keer na de training namen we een aantal penalty’s. Ik heb één keer gemist. Dat kan gebeuren, maar in de daadwerkelijke serie schoot ik ze erin. Daar gaat het om. We hebben gewonnen. Dat is wat telt.”

Taylor ziet dat Ajax groeit als team. “Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk dat Anton Gaaei de winnende strafschop binnen schoot. Hij is goed bezig en mentaal heel sterk. Dat heeft hij nu laten zien, maar hij straalt het ook in wedstrijden uit.”

“We hadden de wedstrijd liever eerder beslist, maar je merkt dat iedereen meeleeft. Ook tijdens de penaltyserie stonden we als groep in de cirkel bij elkaar. Jongens pepten elkaar op. Ik zag daarin een verschil met de tegenstander,” aldus Taylor, die door bondscoach Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie van Oranje.

“Ik weet het pas net. Ik zag op het sociale media. Daar ben ik blij mee. Heel leuk! Het was ook een doel van me weer bij Oranje te komen. Net zoals ik nog belangrijker wil worden met goals en assists.”

Aanbevolen
Extreme spanning en ontlading na bizarre penaltyreeks tegen Panathinaikos

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >