Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rulli sluit hoofdstuk Ajax af voor avontuur bij Olympique Marseille

Hij werd op de Open Dag van Ajax nog bejubeld, maar Gerónimo Rulli (32) sluit het hoofdstuk Ajax af. De Argentijnse goalie vertrekt naar Olympique Marseille. De transfersom bedraagt zo’n vier miljoen euro.

11 augustus 2024 - 20:02
Rulli 1200
Het ga je goed, Gerónimo! © Pro Shots

Ajax heeft financiële armslag nodig en Rulli wilde graag een transfer maken. Dan is één en één al snel twee, al moet een koper zich dan nog wel melden. Die kwam met Olympique Marseille om de hoek kijken. De Fransen zorgen voor wat transfermiljoenen in het laatje en verlossen Ajax van een flink salaris. Iets met twee vliegen in één klap.

“Halverwege het vorige seizoen is Gero helaas geblesseerd geraakt, waarbij hij zijn basisplaats in het eerste elftal is kwijtgeraakt,” zo vertelt Alex Kroes op het digitale huis van Ajax. “Bij ons heeft hij te maken met flinke concurrentie. We begrijpen zijn wens om te vertrekken. We hebben hem veel succes gewenst bij de voorzetting van zijn carrière in de Ligue 1.”

Ajax nam Rulli in januari 2023 voor zo’n acht miljoen euro over van Villarreal CF. Hij werd meteen de eerste man onder de lat. Het seizoen erop liep hij een zware schouderblessure op. Nadat ook Jay Gorter wegviel, pakte Diant Ramaj op dat moment zijn kans.

Aanbevolen
Hoofd competitie KNVB: ‘Reële optie dat we met kerstdagen moeten voetballen’

Rulli speelde in totaal 32 officiële duels voor Ajax en zelfs eentje voor Jong Ajax. Hij debuteerde voor Ajax in het KNVB-bekerduel met FC Den Bosch (0-2). Hij hield daar zijn doel schoon en sprak voor de camera over een geweldige avond. Later zou hij toegeven dat hij zich tijdens de wedstrijd afvroeg waar hij aan was begonnen. Van Estadio de la Cerámica in het warme Spanje naar Stadion de Vliert op het kunstgras in de wind en regen.

Europa Leaguewinnaar Rulli maakte in het Brabantse direct kennis met typisch Hollands hondenweer. De regen kwam met bakken uit de hemel. In hoeverre de doelman hiervan op de hoogte was, weten we niet. Ondanks het ontbreken van een fijn Spaans zonnetje, verscheen hij ‘gewoon’ in korte mouwen op het veld. Dat noemen we karakter, al wisselde hij zijn keepersshirt na rust voor een exemplaar met lange mouwen.

We wensen Rulli veel succes in Marseille. Verder zijn we benieuwd of de verkoop van de Argentijnse reservedoelman het startsein is voor meer uitgaande transfers, waardoor Ajax zich zelf ook wat vrijer kan bewegen op de markt.

We gaan het allemaal meemaken.

Aanbevolen
Ajax en Adidas presenteren nieuwe Originalscollectie in stijl derde tenue

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >