Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli: ‘Brobbey deed er alles aan om mee te kunnen naar Athene’

Francesco Farioli is enorm blij dat Brian Brobbey fit genoeg is om erbij te zijn in Athene. De trainer vertelde in de broeierige perszaal van Olympisch Stadion Spyridon Louis hoe hard de spits heeft gewerkt om zijn ploeg tegen Panathinaikos FC te kunnen helpen.

07 augustus 2024 - 18:48
Brobbey Fit 1200
Farioli is blij dat Brobbey een rol van betekenis kan spelen. © AFC Ajax

“We hebben op het laatst besloten om Brobbey mee te nemen. Hij kan zeker wat minuten maken,” reageerde Farioli op vragen van Ajax Life. De oefenmeester liet weten dat de aanvaller heel wat arbeid heeft moeten leveren. Zijn spelers moeten honderd procent fit zijn. Kennelijk is Brobbey dat.

“Brian kwam natuurlijk pas laat bij de groep. Hij was weg met de nationale ploeg en had erna vakantie. Hij moest hier ineens van nul naar honderd kilometer per uur. Dat is altijd moeilijk. De eerste dagen waren voor hem best lastig, maar hij deed het hartstikke goed. Hij is ontzettend gemotiveerd. Hij heeft er alles aan gedaan hier nu te zijn. Hij wil zijn team helpen. Het is belangrijk dat hij met ons mee is, ook voor zijn ploegmaten.”

Aanbevolen
Farioli’s elf: maak jij van Brobbey een starter of finisher?

Waar Brobbey in het vliegtuig stapte, daar bleven Steven Bergwijn en Christian Rasmussen achter in Amsterdam. Laatstgenoemde heeft last van een onwillige spier. Zijn trainer wil geen risico’s met hem nemen, zo verklaarde hij. Bergwijn volgt een individueel programma, heeft nog last van een bij Oranje opgelopen blessure en is volgens Farioli niet zover om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Farioli: “Mijn spelers moeten niet alleen voetballers zijn, maar ook superatleten. Je moet fysiek klaar zijn voor de strijd, anders kun je geen voetbal spelen. Daar werken we dagelijks aan. Het is ook een mentaal iets. Dat moet een nieuwe realiteit zijn voor spelers. We zetten daar goede stappen in. Ik ben dan ook blij met wat ik elke dag op de training zie.”

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van uitduel met Panathinaikos

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >