Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verhuurt Forbs op valreep aan Wolverhampton Wanderers

Zo snel als Carlos Forbs (20) is binnen de lijnen, zo snel komt er ook een einde aan zijn avontuur bij Ajax. Na één seizoen in Amsterdam keert de buitenspeler terug naar Engeland. De vleugelflitser vertrekt op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers. Er is een optie tot koop in de overeenkomst opgenomen.

31 augustus 2024 - 06:51
Forbs Transfer 1200
Forbs, snel maar druistig © Pro Shots

Forbs werd vorig jaar voor ongeveer veertien miljoen euro overgenomen van Manchester City. In het beloftenteam van de Engelse grootmacht kon hij duizelingwekkende statistieken overleggen, maar bij Ajax bleek dat toch allemaal lastiger. Andere tegenstanders en andere tactieken. Wellicht werd hij ook niet altijd optimaal gebruikt om volledig in zijn kracht te komen.

We leerden Forbs kennen als een goed ventje. Bloedsnel, maar vooral ook druistig. De vleugelflitser raasde regelmatig op de brommer langs de zijlijn, maar stormde even zo vaak rechtstreeks op zijn opponent af. In 38 wedstrijden in het wit-rood-wit kwam hij tot drie treffers en vijf assists.

Francesco Farioli gaf tijdens de voorbereiding vertrouwen aan de nog altijd jeugdige Portugees. Hij scoorde tegen Sint Truidense V.V. en Olympiakos, maar heeft met Steven Bergwijn en Mika Godts stevige concurrentie op zijn positie. Het was geen geheim dat Forbs dan ook op de nominatie stond om te worden verkocht, mits een club zich zou melden met een voor Ajax acceptabel bod.

Aanbevolen
Ünüvar maakt huurhattrick compleet met vertrek naar Espanyol

Even leek Olympique Lyon dichtbij met een bod van naar verluidt vijftien miljoen euro. Dat kwam echter niet rond. Forbs had er niet echt oren naar. Hij wilde naar Engeland. Voor Wolverhampton Wanderers het sein in actie te komen. De Britten meldden zich op de voor hun laatste transferdag alsnog bij Ajax.

De clubs kwamen een huurdeal met daarin de nodige afspraken overeen. Daarin is eveneens een optie tot koop opgenomen. Deze wordt verplicht na een vastgesteld aantal wedstrijden. Daarbij wordt een transfersom van ruim dertien miljoen euro genoemd.

Technisch directeur Alex Kroes: “Om de sportieve en financiële balans van Ajax te herstellen, hebben we ervoor gekozen om Carlos Forbs te laten gaan naar de Premier League, de competitie van zijn dromen. We wensen hem heel veel succes toe.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >