Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaaei moet bij Ajax opvolger worden van vertrekkende Sánchez

Ajax wil doorselecteren op de rechtsbackpositie. De club is met FC Porto in gesprek over een – al dan niet tijdelijke – overname van Jorge Sánchez. Daarmee zou de weg worden vrijgemaakt voor de komst van een andere rechtsback: Anton Gaaei.

16 augustus 2023 - 15:30
Gaaeisanchez800
De ene Deen (Daramy) gaat, de ander (Gaaei) komt. © Pro Shots

De interesse in de verdediger van Viborg FF is niet nieuw. Gaaei’s naam zingt al twee maanden rond in Amsterdam. De twintigjarige Deen liet in juni al weten trots te zijn dat hij wordt genoemd bij Ajax. “Ik denk niet dat ik nee zou zeggen. Iedereen in mijn schoenen zou het overwegen als een club als Ajax zich meldt,” zo zei hij destijds tegenover Bold

Sindsdien bleef het – afgezien van sluimerende interesse – lang stil rondom Gaaei. Met Devyne Rensch en Sánchez is de rechtsbackpositie bij Ajax immers dubbel bezet. Daar komt echter verandering in nu de Amsterdammers een akkoord naderen met Porto over de overname van de Mexicaan.

Aanbevolen
Gaaei kneep even in zijn arm toen hij hoorde over interesse Ajax

Het zou volgens Voetbal International gaan om een huurdeal, met een optie tot koop. Die koopoptie wordt verplicht als Sánchez een bepaald aantal wedstrijden in actie komt voor Porto. Het Mexicaanse Chivas de Guadalajara heeft ook interesse in de rechtsback, maar Sánchez ziet een terugkeer naar zijn thuisland niet zitten.

Als Sánchez gaat, wordt de weg vrijgemaakt voor de komst van Gaaei, die in zijn jeugdjaren nog als vleugelaanvaller speelde. De tot rechtsback omgeturnde speler kwam tot nu toe 47 keer in actie voor Viborg, waar hij één keer scoorde en zeven assists afleverde. De 1,83 meter lange Gaaei heeft in Denemarken nog een contract tot 30 juni 2026.

De Telegraaf meldt dat Ajax inmiddels op hoofdlijnen akkoord is met Viborg over de transfer van Gaaei, die twee miljoen euro zou moeten kosten. In de Johan Cruijff Arena ligt een vier- of vijfjarig contract klaar voor de Deen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Aanbevolen
Ajax treedt tegen Ludogorets aan in voorlopig uitverkocht stadion!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >