Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trio beleeft Liverpool-uit via Düsseldorf, Mallorca, Oslo en Manchester...

Ajaxsupporters Sergio, Nico en Cees beleefden Liverpool-uit op een wel heel bijzondere manier. Het trio moest flink wat doorstaan om Anfield te halen. Van dikke stress naar uiteindelijk toch een mooi verhaal voor in de boeken.

15 september 2022 - 12:12
Trio Ajacieden 1200
Een verhaal voor in de boeken, dat sowieso! © Sergio

De drie vrienden kwamen net als veel andere Ajacieden terecht in de Schiphol-ellende. Die was zodanig, dat de mannen hun Ryanairvlucht naar Liverpool zagen opstijgen zonder hen aan boord. Ze lieten zich echter niet uit het veld slaan. We bellen met Sergio om te horen hoe ze er uiteindelijk toch bij waren op Anfield.

Hi Sergio, jullie hebben vast de nodige stress gehad?
“Ja man... We zouden maandag om 13.10 uur vertrekken op Schiphol. We waren rond 10.30 uur op de luchthaven. Daar stond buiten een rij van hier tot Tokio. We sloten netjes aan. Na een uur of twee wachten waren we nog niet eens binnen. Rond 13.00 uur waren we door de eerste poortjes. Toen moesten we nog door de security en langs de douane. Daar stond ook een rij van veertig minuten...”

Dan word je wel gek, toch?
“Dikke stress. We keken continu op de site van Schiphol of onze vlucht misschien zou zijn vertraagd. Dat was niet zo. Het vliegtuig kon niet wachten. Toen we net door de douane kwamen, zagen we dat-ie al was opgestegen. Het bleek een halfleeg vliegtuig te zijn, want het merendeel van de passagiers stond nog op het vliegveld.”

Mja, dan sta je daar... En toen?
“We hebben achter de douane van alles proberen te regelen, maar dat bleek lastig. Alleen KLM heeft daar een balie. Dus wij bellen met Ryanair. Ze konden niks voor ons doen. Ze vertelden dat we echt weer terug naar buiten moesten. Terug naar de check-in balie voor de security en daar maar kijken wat er mogelijk was. Dat wilden we niet, want dan zouden we opnieuw in dikke rijen terechtkomen. Toen hoorden we dat een vriend thuis een nieuwe vlucht voor ons had geboekt. Wij juichen, maar dat bleek een vlucht voor een week later te zijn. Juichen voor niks dus, haha!”

Aanbevolen
Geen strakke gezichten en gedoe op gastvrij Anfield

Pfff. Wat een gedoe zeg...
“Mja, rond een uur of vijf zijn we weer naar buiten gegaan. Bij de check-in balie van Ryanair konden ze ook niks doen. Zij verwezen ons door naar de customerbalie van de maatschappij. Inmiddels was de dag er al doorheen. We moesten ons verlies nemen. Dit komt niet meer goed, wisten we.”

Maar Ajacieden laten zich niet uit veld slaan, toch?
“Nee, zeker niet. In de trein naar huis vonden we een vlucht voor dinsdagochtend vanaf Düsseldorf. Dan is er even de discussie: wat doen we? Het was duur, maar boekten toch drie tickets. Thuis hebben we even geslapen en om twee uur ’s nachts reden we naar Duitsland. Daar vlogen we om 7.10 uur vanaf Düsseldorf naar Mallorca. Van Mallorca stapten we over op een vlucht naar Manchester. Vanaf daar pakten we een taxi naar Liverpool. Rond 13.00 uur stonden we bij het omwisselpunt naast Goodison Park. Omwisselen ging wel soepel, haha!”

Haha, wauw! Nog beetje kunnen genieten van matchday?
“Zeker, het was geweldig. We hadden wel even een euforiemoment toen we in de taxi de borden met Liverpool zagen. Yo, we made it! In de stad gingen we nog naar het Beatlesmuseum en was er tijd om met andere supporters een biertje te drinken. We wilden Liverpool-uit gewoon niet missen. Twee jaar geleden werd deze trip ons al door de neus geboord wegens corona. Nu moesten we er gewoon bij zijn. En dat is gelukt. We sliepen in een appartement. Vooraf namen we contact op dat het een nachtje minder zou worden.”

De terugreis was ook wel weer bijzonder, toch?
“Ja, dat was ook weer wat. We moesten weer met de taxi vanuit Liverpool naar Manchester. Van daaruit vlogen we op Oslo. Ons vliegtuig had echter vertraging, dus in Noorwegen misten we bijna de aansluiting op onze vlucht naar Düsseldorf. We haalden ‘m ternauwernood, haha! Vanuit Duitsland weer lekker naar huis.”

Hoe kijk je erop terug?
“Het was fantastisch om mee te maken. Daar doet de uitslag niks aan af. Wel had ik iets meer van de sfeer op Anfield verwacht. De Ajacieden zaten er lekker in, maar we vonden de Liverpool-supporters wat mat. De ontvangst in het stadion was geweldig. Daar in elk geval geen stress of gedoe. Dat liep op rolletjes.”

Aanbevolen
Ajacieden met kaartje die Liverpool-uit misten krijgen toch scanpunt

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >