Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor: ‘Deels onze schuld dat trainer nu zo onder druk staat’

Kenneth Taylor zegt nog vertrouwen te hebben in trainer Alfred Schreuder. De middenvelder zei het met hangende schouders in de perskamer van De Oude Meerdijk. Hij wist dat het 3-3-gelijkspel tegen FC Emmen onacceptabel was.

12 november 2022 - 22:08
Taylor 1200 (1)
Taylor vindt dat de spelers Schreuder hebben laten vallen. © Pro Shots

“Hoe ik de wedstrijd heb beleefd? Ja, klote natuurlijk,” stelde WK-ganger Taylor. “Na de 1-1 speelden we goed, maar vanaf de start van de tweede helft ging het fout. Ik kan nu niet zeggen wat er allemaal misging. Ik heb ook niet alles kunnen zien, want ik moest eraf na een tik op mijn voet. Er is niks kapot, maar er moest wel ijs op.”

Taylor scoorde zelf tweemaal en stelde mismoedig dat je een 1-3-voorsprong in Emmen natuurlijk nooit mag weggeven. Hij had na rust echter al een bang vermoeden dat het mis zou gaan. “Ik had niet het gevoel dat we het over de streep zouden trekken. Voor rust speelden we volgens onze principes, maar erna was het heel slecht.”

Sowieso lijkt dit Ajax bij elk zuchtje tegenwind om te kunnen vallen. De onzekerheid spat van de ploeg af. Het is pijnlijk om te zien. Het enthousiaste Emmen wist er in elk geval goed raad mee. Taylor en Schreuder zagen het onheil van buiten de lijnen vormkrijgen.

Aanbevolen
Schreuder: ‘We speelden echt erbarmelijk slecht’

Natuurlijk kreeg Taylor de vraag der vragen op zich afgevuurd. Heeft de Ajacied nog vertrouwen in zijn coach? “Ja. De trainer heeft invloed op de tactiek, maar uiteindelijk staan wij in het veld. Wij moeten het doen en honderd procent geven. Het is deels onze schuld dat hij nu onder druk staat. Wij hebben de trainer ook laten vallen.”

Ajax lijkt niet alleen stil te staan, het lijkt zelfs achteruit te lopen. Is Taylor niet van mening dat dit heel gek is? Ondanks alle wijzigingen afgelopen zomer mag je nu toch wel iets van lijn in het spel gaan ontdekken?

“Ja, je zou nu ontwikkeling mogen zien, maar het is moeilijk als er zoveel spelers naar Ajax komen die hier nog nooit hebben gespeeld. Toch heb ik nog steeds vertrouwen in dit team,” aldus de balende Taylor, die weet dat Ajax allang los had moeten staan van PSV. “Dat is zo. We doen onszelf dit aan.”

Aanbevolen
Bergwijn: ‘Had het gevoel dat we niet wisten wat we moesten doen’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >