Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - NEC

Ajax trapt de eredivisie zaterdag in eigen huis af tegen NEC. De Nijmegenaren willen ongetwijfeld laten zien dat ze op het hoogste niveau thuishoren, terwijl de Amsterdammers het gevoel hebben dat ze iets recht moeten zetten. Hier wat zaken die goed zijn om te weten richting de aftrap.

14 augustus 2021 - 12:17
Driedingennec800
Lasse keert terug in de Arena, maar wel in het shirt van NEC. © Pro Shots

Nieuwe eredivisiebal
Bij een nieuw seizoen horen nieuwe snufjes. We snappen dat iedereen veruit het meest is geïnteresseerd in de nieuwe thuis- en uittenues, maar de eredivisiebal wordt ook ieder seizoen in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar staat de bal in het teken van het jubileum dat de eredivisie viert. De hoogste Nederlandse profcompetitie bestaat namelijk 65 jaar.

Om dat jubileum te vieren, heeft de competitie een bal laten ontwerpen waarin alle 54 clubs die ooit in de erevisie hebben gespeeld een plekje krijgen. Het idee uit zich in een ontwerp met elementen van alle clubs, gehuld in een zwart-wit jasje. In het geval van Ajax zien we een wit-rood-witte baan, met daarin drie andreaskruizen. 

Er worden overigens 54 ingekleurde exemplaren aan eredivisie-iconen overhandigd, één per club die ooit in de hoogste competitie actief is geweest. Supporters kunnen hier stemmen op hun favoriete Ajaxicoon. Een leuk extraatje is dat je na het stemmen ook kans maakt op de nieuwe eredivisiebal.

Aanbevolen
Oproep: kom in het wit-rood-wit naar Ajax - NEC!

Meijer wil tijdens Ajax-uit genieten
Als promovendus wil je graag in je eerste duel gelijk laten zien dat je in de eredivisie thuishoort. Niets is onmogelijk, maar er zijn makkelijkere wedstrijden dan Ajax-uit in de eerste speelronde. NEC-trainer Rogier Meijer maakt zich er niet zo druk om. De oefenmeester heeft juist zin in het duel met Ajax.

“Je moet die wedstrijden toch spelen,” zo stelt Meijer uiterst nuchter. “Het is een geweldige wedstrijd om mee te beginnen. De ploeg is gretig en heeft er zin in. We zijn er zeker klaar voor en we moeten er ook van genieten.”

“Ajax is niet een team waar wij ons tegen af moeten zetten, maar we willen ons daar wel goed presenteren,” vervolgt Meijer. “Ik wil een ploeg zien die lef heeft en die durft te voetballen. Wij moeten ervoor zorgen dat we onder de druk uit voetballen en in de verdediging compact zijn.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke tien spelers zet jij neer voor de neus van Stekelenburg?

Ajax en seizoensopeners…
We zeggen het er gelijk maar even bij: resultaten uit het verleden geven nooit garantie voor de toekomst. Maar toch… Het is best opvallend om te zien dat Ajax het de afgelopen jaren altijd lastig heeft in de eerste competitiewedstrijd. In de laatste vijf seizoenen won Ajax slechts twee van zijn eredivisie-openers. Zowel in 2016/2017 als 2020/2021 werd er op Het Kasteel gewonnen, maar overtuigend was het tweemaal niet. 

Er zijn uiteraard genoeg argumenten op te noemen waardoor het de eerste weken van de competitie allemaal nog wat stroef draait, maar wij hebben na een lange tijd met eredivisiepotjes zonder publiek wel weer zin in een leuke seizoensopener! Al is het maar om de ietwat zure nasmaak van de Johan Cruijffschaal weg te spoelen.

Overigens zien we in de Arena niet alleen thuispubliek, want NEC neemt ook ruim 700 supporters mee naar Amsterdam. Ajax - NEC is voor de Nijmegenaren normaal gesproken een duel waar niet zoveel uitsupporters op afkomen, maar mede door de promotie naar de eredivisie en de lange periode van lege uitvakken hebben de uitfans er weer zin in. 

Ajax en NEC trappen zaterdagavond om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena, die zijn 25ste verjaardag viert. Het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis, terwijl Laurens Gerrets de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Kwart eeuw Arena gevat in 25 bijzondere foto's door jullie aangedragen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >