Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verrassende wending in transfersoap Kamaldeen

Komt hij wel of komt hij niet? Het is een vraag die menig Ajacied zich het afgelopen half jaar al veelvuldig heeft gesteld. De transfer van Kamaldeen Sulemana naar Ajax leek al meermaals nagenoeg rond, maar inmiddels is de Ghanees gespot bij Stade Rennes. Het vervolg van een heuse transfersoap.

02 juli 2021 - 23:28
Kamaldeenrond800
We beginnen langzaam te vrezen voor een Richarlison-scenario... © Instagram Kamaldeen

Door al het nieuws rondom de mogelijke komst van Steven Berghuis zou je het bijna vergeten, maar Ajax heeft ook al langere tijd interesse in een andere buitenspeler. De negentienjarige Kamaldeen – momenteel uitkomend voor FC Nordsjaelland – stond ruim een half jaar geleden al op de Amsterdamse radar. De toekomst van Quincy Promes bij Ajax was op dat moment nog ongewis en de Amsterdammers overwogen om de talentvolle vleugelflitser al in de winterstop over te nemen van de Denen.

Zover kwam het niet, maar daarmee was de mogelijke transfer allerminst van de baan. Kamaldeen liet zijn voeten op het veld spreken, hij scoorde zesmaal in de kampioensronde van de Deense Superligaen en bleef in de schijnwerpers staan. Met onder anderen Manchester United en Bayer Leverkusen lagen meerdere kapers op de kust, maar eind mei maakte de speler in kwestie zelf bekend dat Ajax een bod op hem had uitgebracht en dat hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in Denemarken had gespeeld.

Aanbevolen
Sulemana: ‘Ik weet dat er een bod is uitgebracht door Ajax’

Daar kwam anderhalve week geleden het nieuws van De Telegraaf bovenop dat Kamaldeen reeds in een Amsterdams hotel verbleef, in afwachting van zijn medische keuring. De clubs waren er zo goed als uit en ook een akkoord met de speler zelf leek in de maak. Maar plotsklaps bleef het stil en enkele dagen later lazen we dat Kamaldeen onverrichter zaken was teruggekeerd naar Denemarken...

“Hij kreeg een beetje last van plankenkoorts,” vertelt Ajaxwatcher Mike Verweij in de nieuwste podcast van De Telegraaf. Inmiddels is de buitenspeler zelfs gespot in Rennes en daarmee dreigt eenzelfde scenario als in 2017 met Richarlison. De overgang van de Braziliaan van Fluminense naar Ajax leek destijds in kannen en kruiken, totdat Watford op het allerlaatste moment roet in het eten gooide.

Of het met Kamaldeen op eenzelfde scenario uitdraait, zal de komende tijd blijken. Eén ding is zeker: de tweevoudig international van Ghana, die door zijn trainer Flemming Pedersen al werd vergeleken met Neymar, houdt de gemoederen flink bezig. We kunnen het bericht over deze transfersoap in ieder geval op dezelfde manier afsluiten als we in januari ook al deden: wordt ongetwijfeld vervolgd!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >