Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: zo mis je niets van oefenkraker tussen Bayern München en Ajax

Voordat Ajax zaterdagavond doorreist naar het trainingskamp in Oostenrijk, staat er eerst nog een oefenwedstrijd op het programma. En wat voor een! In de Allianz Arena nemen de Amsterdammers het op tegen Bayern München. Inschakelen dus!

23 juli 2021 - 10:18
Mazraoui Bayern 1200
Mazraoui bewaart mooie herinneringen aan de Allianz Arena. © AFC Ajax

De laatste keer dat beide ploegen elkaar op deze locatie troffen, was op 2 oktober 2018. Juist ja, in dat gouden Champions League-jaar, waarin de ploeg van Erik ten Hag uiteindelijk tot de halve finale reikte. Die wedstrijd (1-1) staat bij bijna iedere Ajacied nog scherp op het netvlies. Het doelpunt van Noussair Mazraoui, de flitsende combinaties en de supporters in het uitvak… Wat produceerden die een geluid!

Natuurlijk is het zaterdag allemaal anders. Het betreft nu 'slechts' een oefenduel en publiek is beperkt welkom. Maar laten we wel wezen, lekker Ajax kijken is altijd leuk! Tegen een toffe tegenstander bovendien.

Bij Bayern, waar Julian Nagelsmann tegenwoordig de hoofdtrainer is, ontbreken de internationals nog. Wel is het goed mogelijk dat de Nederlandse spits Joshua Zirkzee in actie komt. Hij was afgelopen weekend nog trefzeker tegen 1. FC Köln, een oefenduel dat door de recordkampioen van Duitsland met 3-2 werd verloren.

Aanbevolen
Tips voor Ajacieden tijdens zomervakantie

En bij Ajax dan? Daar zijn met Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch de eerste internationals inmiddels teruggekeerd. Ook aanwinst Steven Berghuis reist mee naar het trainingskamp in Oostenrijk. Wie er zaterdag allemaal in actie kunnen komen, weten we uiteraard nog niet, maar er zijn genoeg redenen om in te schakelen!

Het duel, dat zaterdagmiddag om 16.30 uur van start gaat, is live te volgen via Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. De uitzending begint iets eerder, zo'n vijf minuten voor de aftrap.

Ben je op het strand, op vakantie of onderweg? Geen paniek! Wij van Ajax Life houden je uiteraard ook graag op de hoogte. Dat doen we via Twitter, Facebook, Instagram en deze website.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >