Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Naam Haller ontbreekt op spelerslijst Ajax voor Europa League…

Sébastien Haller ontbreekt in de selectie van Ajax die staat ingeschreven voor de Europa League. Dit betekent dat hij volgens de huidige stand van zaken niet opgesteld mag worden. Als blijkt dat de fout bij Ajax ligt, is het een kwestie van dikke pech.

03 februari 2021 - 19:36
Elhallercar
Haller zal vast niet vrolijk worden van dit nieuws... © Pro Shots

Ajax staat in contact met zowel de KNVB als de Uefa om uit te zoeken wat er mis is gegaan, zo bevestigde een woordvoerder van de club tegenover NU.nl. Clubs krijgen na de winterstop de kans om diverse wijzigingen door te voeren op hun spelerslijst, maar Haller ontbreekt dus.

De wijzigingen die je in de winter mag doen, zijn niet oneindig, maar het toevoegen van aankopen Haller en Oussama Idrissi – die trouwens staat ingeschreven onder rugnummer 9 – kan in principe geen probleem zijn. Omgekeerd zien we ook Klaas Jan Huntelaar en Victor Jensen na hun vertrek niet meer terug op de lijst. Quincy Promes is nog wel van de partij.

Laten we hopen dat de fout is opgetreden nadat Ajax op ‘versturen’ heeft geklikt, want anders is sprake van een hard gelag en bovendien een sportieve tegenvaller. Haller werd juist aangetrokken om op drie fronten te kunnen strijden. En een spits van zijn status heb je er graag bij.

Haller scoorde in zijn eerste maand bij Ajax twee keer en bereidde ook vier doelpunten voor, wat dus goed is voor vier assists. Kortom, die heb je er graag bij in het tweeluik met Lille OSC. Het zou wel heel erg ironisch zijn als Haller echt niet kan meedoen en Ajax dus afhankelijk wordt van Brian Brobbey, de spits die zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

Uiteraard kunnen ook Dusan Tadic en Lassina Traoré in de punt van de aanval spelen en dus komt het qua bezetting sowieso wel goed, maar tactische plannen worden mogelijkerwijs in de war gegooid. En dat allemaal – als het dus zo ver komt – omdat er flink is geflaterd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >