Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax baalt, want Brobbey wil niet bijtekenen en vertrekt

Pfoe, tsja… Wat kun je een jonge speler nog meer bieden dan speeltijd, ontwikkeling en dus een serieuze kans in het eerste elftal? Dat vraagt Ajax zich ook af nu Brian Brobbey de club heeft laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen.

03 februari 2021 - 18:08
Brobbeyweg800
Dit wordt vast een zeldzame foto van Brobbey in thuisshirt. © Pro Shots

De toekomst van Brobbey is al een tijdje in nevelen gehuld, hoewel hij keer op keer beloofde bij te tekenen. Helaas is hier sprake van het welbekende Justin Kluivert-scenario, want ook hij beloofde keer op keer te verlengen en onderstreepte dit door het logo te zoenen.

Zo erg is het met Brobbey nog niet, maar waarom kies je er als negentienjarige toch voor om Ajax te verlaten? Wij snappen er helemaal niets van, maar goed. Dat zijn wij. Alhoewel, ook Marc Overmars kan niet goed plaatsen waarom Brobbey tot deze beslissing is gekomen.

“Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen,” reageert Overmars op het digitale thuis van Ajax.

De voetbalbaas kiest er samen met de technische staf voor om de sjieke weg te bewandelen. “Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen.”

De onderhandelingen met Brobbey liepen deze week definitief vast, maar het was al een tijdje duidelijk dat het een moeilijk verhaal werd. In die zin is zijn aanstaande vertrek dan ook geen verrassing. Zodra je weet dat Mino Raiola zich met de gang van zaken bemoeit, is dit scenario nooit ver weg. Helaas.

We kunnen alleen maar hopen dat Brobbey goed terechtkomt en een voor hem juiste keuze maakt, maar het is jammer dat een speler in wie Ajax veel heeft geïnvesteerd dus nooit het rendement zal opleveren waarop je wel had gehoopt. Garanties zijn er nooit, maar zijn er echt clubs waar de spits nu beter af is? De vraag stellen is ‘m min of meer beantwoorden.

Onderaan de streep is het voor Ajax natuurlijk wel gewoon een pijnlijke zaak dat een zelf opgeleide speler, een schaarse spits ook nog eens, besluit om de poort van De Toekomst uit te wandelen zonder de afslag richting Johan Cruijff Arena te nemen. Dit terwijl hij werd klaargestoomd voor mooie dingen...

Het wrange is ook dat het nieuws van Brobbey naar buiten komt op de dag dat Julian Rijkhoff een contract tekent bij Borussia Dortmund. Wie? Rijkhoff, een jongen van zestien. Ook uit de eigen opleiding, ook een spits, ook iemand die kiest voor zijn eigen weg.

We zijn benieuwd hoe dit allemaal uitpakt. En naar de motivatie van Brobbey zelf…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >