Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Idrissi hoefde met niemand te overleggen over transfer naar Ajax

“Die schaal moet binnen komen,” luidde de begroeting van Erik ten Hag aan het adres van Oussama Idrissi. Dat is ook precies de reden waarom de buitenspeler is gehaald als (tijdelijke) opvolger van Quincy Promes. Het ging zo snel dat Idrissi amper tijd had om te overleggen. Dat hoefde ook niet!

02 februari 2021 - 10:38
Idrissigeenoverleg1200
Als Ajax zich meldt, dan wil je naar Ajax. Vraag maar aan Idrissi. © Ajax Images

Nee, zodra duidelijk werd dat Ajax een lijntje had uitgegooid bij Sevilla, was er bij Idrissi geen enkele ruimte voor twijfel. De buitenspeler had geen transfer meer verwacht, maar als Ajax zich meldt, wil de gemiddelde voetballer natuurlijk niets liever. Zo gezegd, zo gedaan.

“Ineens klopte Ajax aan. Ik hoefde eigenlijk niemands mening te weten, want zo'n aanbod sla je niet snel af,” aldus Idrissi in zijn voorstelrondje bij Ajax TV. “Ik heb wel Noussair Mazraoui even gevraagd, maar dat was toevallig tijdens AZ - Ajax en hij was daar ook op gefocust.”

Als je het zo hoort, klinkt het alsof de komst van Idrissi echt een lastminute-dingetje was en dat er pas is doorgeschakeld toen bleek dat de komst van Kamaldeen Sulemana echt te veel tijd in beslag ging nemen. Idrissi is er uiteraard niet minder verheugd om.

“Ik ben hartstikke blij. Ik ben vereerd om in dit prachtige stadion te mogen acteren en onderdeel te zijn van een heel goede club. Als je het shirt van Ajax mag dragen en voor deze club mag spelen – een ontzettend goede ploeg – dan denk ik dat ik veel voetbalvreugde ga hebben.”

Het begon in Sevilla net weer een beetje warm en zonnig te worden, maar die goede vooruitzichten ruilt Idrissi graag in voor een warme ontvangst bij Ajax. Hij geeft desgevraagd een omschrijving van zichzelf als voetballer.

“Als je langs het veld staat en mij ziet, tref je een speler die graag een actie maakt, een dribbel heeft en het team probeert te helpen door doelpunten te maken en assists te geven. Ik probeer om altijd dreigend te zijn, door een actie te maken of de diepte te zoeken. Dat is door de ogen van de kijker wie Oussama is.”

Bij AZ droeg Idrissi zijn steentje bij aan zo'n zestig doelpunten, verspreid over slechts honderd wedstrijden. De rechtsbacks die nog tegen Ajax moeten, kunnen hun borst natmaken. “Ik denk dat veel backs sowieso niet blij zijn als ze tegen Ajax moeten. En andere spelers ook niet. Ajax heeft een goede ploeg, er zit veel voetbal in. Ik hoop op een grote bijdrage en wil mooie dingen laten zien.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >