Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax kan Idrissi huren dankzij uitzondering op Fifa-regels

Oussama Idrissi is met Ajax alweer toe aan zijn derde club van seizoen 2020/2021. Onder normale omstandigheden had Marc Overmars de buitenspeler nooit kunnen strikken als vervanger van Quincy Promes, maar de Fifa maakte een uitzondering op zijn eigen regels.

01 februari 2021 - 22:30
Idrissikeerdriecar
Idrissi begon het seizoen nog als speler van AZ. © Pro Shots

Idrissi kwam begin dit seizoen nog met AZ in actie tijdens de Europese voorronde, maakte daarna een transfer naar Sevilla, speelde in alle competities en meldt zich nu in Amsterdam om daar op drie fronten te gaan strijden. Dat was vorig jaar rond deze tijd, toen alles nog normaal was, onmogelijk!

De Fifa maakte afgelopen zomer bekend dat er tijdelijk een uitzondering wordt gemaakt en spelers binnen één seizoen voor een derde club mogen uitkomen. Het is allemaal de schuld van corona en op deze manier worden probleem omzeild als gevolg van later uitgespeelde competities.

Zoals je weet, moest er afgelopen zomer op veel plekken in Europa nog worden gevoetbald om een einde te maken aan seizoen 2019/2020. Het seizoen eindigde voor de grote clubs pas ergens eind augustus. Ajax had toen al maanden niet gevoetbald, maar de regels gelden wereldwijd.

Zo kan het gebeuren dat Ajax ondanks de minuten die hij dus al maakte voor AZ en Sevilla toch 'gewoon' kan beschikken over Idrissi, zelfs in de Europa League! Want ja, Idrissi is ook van de partij als Erik ten Hag later deze maand selecties samenstelt voor het treffen met Lille OSC.

We hebben trouwens nieuws voor wie denkt 'er is toch geen club die op basis van deze regelgeving in de fout gaat?' Nou... Ajax Cape Town kreeg ooit een flink pak strafpunten omdat het een speler had gehaald en ook opgesteld, terwijl de 'Urban Warriors' zijn derde club was.

Mede als gevolg van die strafpunten degradeerde Ajax Cape Town en sindsdien is op het hoogste niveau van Zuid-Afrika nooit meer iets van de club vernomen. Inmiddels trok Ajax er zelfs de stekker uit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >