Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt banden met FC Nordsjælland warm door Jensen te verhuren

Op de laatste dag van de winterse transferwindow waren de ogen vooral gericht op de komst van Oussama Idrissi, maar Ajax sloot nog een huurovereenkomst af. Victor Jensen wordt het komende halfjaar uitgeleend aan FC Nordsjælland, waar de Deen op meer speeltijd hoopt.

02 februari 2021 - 09:52
Jesennordsjælland800
Jensen maakte dit seizoen tegen PEC Zwolle (4-0) zijn debuut. © Pro Shots

Het is niet gek dat de naam FC Nordsjælland gelijk een belletje doet rinkelen, want de Deense club werd dit weekeinde ook al gelinkt aan Ajax. Toen was niet Jensen, maar Kamaldeen Sulemana het onderwerp van gesprek. Het aantrekken van de Ghanees bleek echter wat ingewikkeld, waarna werd doorgeschakeld naar het huren van Idrissi.

Met de komst van Idrissi is de interesse in Kamaldeen niet gelijk van de baan, want Ajax hoopt de vleugelaanvaller komende zomer alsnog aan de selectie toe te voegen. Om in de tussentijd de banden met Nordsjælland warm te houden, wordt Jensen door Ajax een halfjaartje verhuurd aan de Deense club.

De twintigjarige Jensen kwam in de zomer van 2017 over van FC Kopenhagen en speelde zijn wedstrijden sindsdien vooral bij Jong Ajax. De Deen kwam officieel één keer in actie voor het eerste elftal, toen hij in december zijn debuut maakte tegen PEC Zwolle (4-0).

Met het oog op de brede selectie van Erik ten Hag lijkt de kans op speelminuten bij Nordsjælland – dat overigens achtste staat in een spannende middenmoot – een stukkie groter dan bij Ajax. “Het is op dit moment de juiste stap in mijn carrière,” legt Jensen uit. “Voor mijn ontwikkeling is het goed om meer speeltijd te krijgen.”

Het is overigens niet de eerste keer in korte tijd dat Ajax en Nordsjælland zaken doen, want afgelopen zomer bewandelde Mohammed Kudus de omgekeerde weg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >