Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez eindelijk en definitief herenigd met vriendin en dochtertje

Weet je nog dat Edson Álvarez heen en weer naar Londen moest vliegen om zijn vriendin en dochtertje te zien? Ongetwijfeld. Er is nu goed nieuws. De familie Álvarez is herenigd en dat in Amsterdam! Daarbij krijgt de Mexicaan ook zowaar weer wat speeltijd. Het leven lacht hem toe.

27 januari 2021 - 15:31
Alvarezstrijdbaarcar
We zien Álvarez de laatste tijd weer eens tussen de lijnen. © Pro Shots

Het was met recht een beetje treurig nieuws. Vorig jaar rond deze tijd werd bekend dat Álvarez zijn vriendin en pasgeboren dochtertje moest missen omdat het gezinnetje tijdelijk niet meer welkom was in Nederland regeltjesland. Gelukkig vierde vriendin Sofia in de tussentijd haar 21ste verjaardag.

Zelfs dat was nog niet direct genoeg om het voor elkaar te krijgen, maar goed. Het is geregeld. En daar krijgt Álvarez een opkikker van. “Mijn vriendin en dochtertje zijn vorige week aangekomen, na bijna twee jaar. Daar ben ik heel blij mee, maar ik vind het ook een beetje moeilijk te begrijpen waarom het zo lang heeft geduurd,” aldus Álvarez tegen Ajax TV.

“Ik ben nog steeds een beetje in de war van de hele situatie, maar ik ben uiteraard ook blij dat ik ze weer bij me heb. Nu kan ik door,” vervolgt de Mexicaan, die vanuit eigen land regelmatig de vraag krijgt waarom hij niet in de basis staat of zelfs geen speeltijd krijgt gegund.

Gelukkig kan hij de laatste weken wat leukere antwoorden terugsturen op zulke vragen, maar om nu te zeggen dat Álvarez de twijfels al heeft weggespeeld? Nee, dat ook weer niet. Dit blijkt ook wel uit de fragmenten die rondom het vraaggesprek worden getoond, want de hoogtepunten – rake kopballen – zijn voornamelijk van begin vorig seizoen.

De strijdvaardigheid van Álvarez heeft er niet onder te lijden, zo lijkt het. “Zolang ik hier ben en het Ajaxshirt draag, zal ik strijden zoals ik dat altijd doe. Ik geloof in het lot en dat je wordt beloond als je maar hard blijft werken,” vervolgt hij.

“De manier waarop ik speel, is exact zoals ik train. Het resultaat van die trainingen is nu zichtbaar op het veld. Als je mijn laatste wedstrijden ziet, denk ik dat ik altijd zo ben geweest. Het komt nu misschien iets meer tot uiting...”

Er zijn na de gewonnen en redelijk solide KNVB-bekerwedstrijd tegen AZ (0-1) zelfs behoorlijk wat mensen die Álvarez best een basisplekje gunnen. Al is het maar komende zondag. Als Ajax weer aantreedt in Alkmaar en Bas Nijhuis zijn eigen, opgerekte regeltjes misschien weer toepast.

“Het is mooi om te zien dat mijn inzet wordt gewaardeerd. Ik voetbal met mijn hart. Dat krijgen wij in Latijns- en Zuid-Amerika van kleins af aan mee. Voor welke club, voor welk logo dan ook, je verdedigt het met je leven. Dat is wat wij doen. Het is mooi om te zien dat mensen, in dit geval bij Ajax, onze stijl waarderen.”

“Als je niet meer verder kunt en je benen weigeren, komt het aan op je ziel en zaligheid. Bij elke bal die je krijgt, moet je doen alsof het je laatste duel ooit is. Dat is hoe ik over voetbal denk zodra ik het veld betreed. Ik doe iedere wedstrijd alsof het mijn laatste is. In al mijn duels geef ik alles en probeer ik de bal te veroveren.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >