Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – Vitesse

Vitesse komt zaterdagavond op bezoek in de Johan Cruijff Arena. De Arnhemmers hebben net als Ajax hun eerste twee duels gewonnen en dus kunnen we gerust spreken van een serieuze tegenstander. Om jou optimaal voor te bereiden op de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, hebben we drie dingen op een rijtje gezet die goed zijn om te weten!

26 september 2020 - 14:24
Driedingenajavit800
Nicóóóó is er gelukkig weer bij! © Ajax Images

Vitesse kreeg al drie keer op rij rood tegen Ajax
We willen helemaal niet suggereren dat Vitesse een onsportieve ploeg is, maar het is een best opvallend feitje dat de Arnhemmers de laatste drie duels met Ajax telkens met tien man eindigden. Het ging in alle gevallen om een tweede gele kaart, die vaak in de slotfase werd uitgedeeld door de scheidsrechter.

Matúš Bero is de eerste in het rijtje met spelers die het veld vroegtijdig verlieten. De Slowaakse middenvelder kreeg tijdens de editie van 2018/2019 een paar minuten voor het eindsignaal zijn tweede gele prent van de wedstrijd. Het seizoen daarna was oud-Ajacied Riechedly Bazoer aan de beurt en tijdens het meest recente bekerduel mocht Tim Matavž nog voor het eindsignaal gaan douchen. 

Tadic vaak belangrijk in duels met Vitesse
De club van honderd heeft er sinds de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0) weer een nieuw lid bij, namelijk Dusan Tadic. De statistieken van de aanvoerder zijn met 55 doelpunten en 47 assists gerust indrukwekkend te noemen. De Serviër loopt nu zelfs beter dan één op één bij Ajax.

Het zou best eens kunnen dat Tadic zijn cijfers tegen de Arnhemmers nog maar weer eens weet op te krikken, want de aanvaller ontmoet met Vitesse een van zijn favoriete tegenstanders. Tadic was met vier goals en twee assists direct betrokken bij zes van de laatste acht eredivisietreffers tegen de club uit Gelderland. Alleen tegen sc Heerenveen tekende de captain voor meer doelpunten of assists (acht in totaal).

Vitesse heeft veel vertrouwen ondanks coronaproblemen
Het coronavirus heeft de afgelopen week flink wat invloed gehad op de tegenstander van zaterdagavond. Liefst acht stafleden van Vitesse waren besmet, waaronder hoofdtrainer Thomas Letsch. De oefenmeester moest naast het thuisduel met Sparta ook de gehele voorbereiding tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan.

Desondanks kijkt Letsch met het volste vertrouwen uit naar de confrontatie met de regerend landskampioen. De Arnhemmers hebben net als Ajax hun eerste twee duels gewonnen en daarmee flink wat zelfvertrouwen getankt. “Met zes punten uit twee duels ga je toch anders naar Amsterdam toe,” legt Letsch uit aan Voetbal International.

“Hoewel Ajax de topfavoriet is voor de titel en het een moeilijke wedstrijd zal worden, is het een mooie uitdaging voor ons. We zullen onze mogelijkheden krijgen en het belooft een wedstrijd te worden tussen twee voetballende teams,” aldus de trainer die weer genezen is verklaard en tegen Ajax ‘gewoon’ op de bank zit.

Ajax en Vitesse trappen zaterdagavond om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >