Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Pfff... Mazraoui valt geblesseerd uit bij verliezend Jong Ajax

Jong Ajax heeft maandagavond op De Toekomst met 2-4 verloren van NAC Breda, nadat het nota bene met 2-0 voorstond... Misschien wel vervelender was echter het uitvallen van Noussair Mazraoui.

17 februari 2020 - 22:02
mazraoui-12001
Spelritme opdoen is een goed idee, maar het pakt niet goed uit voor Nous. © Pro Shots

Blessures, blessure, blessures… Nu Mazraoui weer. De international stond in de startopstelling van de Jong Ajacieden met de gedachte om het nodige spelritme op te doen. Op zich niet gek, maar de rechtsback moest een kwartier voor tijd hinkend van het veld met last van z’n enkel.

Dát kan er qua overvolle ziekenboeg ook nog wel bij… Hopelijk valt het allemaal mee, maar het was niet fijn om Nous zo te zien strompelen. Ook Brian Brobbey haalde het einde van de wedstrijd niet en moest afhaken.

Direct na het uitvallen van Mazraoui maakte NAC z’n derde treffer en boog daarmee een 2-0-achterstand om in een 2-3-voorsprong. Het was uitgerekend Jordan van der Gaag die de trekker overhaalde, inderdaad de zoon van Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag. Bij die goal zag doelman Dominik Kotarski er niet goed uit.

Jong Ajax begon nog zo flitsend aan de wedstrijd en nam via Danilo Pereira en Brobbey een riante voorsprong. Er leek de beloften veel aan gelegen om de pijnlijke 7-2-nederlaag tegen Jong Utrecht weg te spoelen. Leek, want nog voor rust was Finn Stokkers verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, door een voorzet achter Kotarski te werken.

Diezelfde Kotarski moest vervolgens de gelijkmaker incasseren, na een halve omhaal van Mounir El Allouchi. Die tussenstand was ook zeker niet onverdiend, want na rust waren de bezoekers simpelweg sterker dan Jong Ajax en het was dan ook wachten op de derde Bredase treffer, die dus ook volgde.

En zelfs een vierde, want in blessuretijd bepaalde El Allouchi de eindstand op 2-4 en ook hier zag Kotarski er allesbehalve lekker uit.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.