Jong Ajax geeft zege op Telstar in slotfase uit handen

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om de thuisoverwinning op Telstar over de streep te trekken. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de beloften een voorsprong in de slotfase uit handen geven. De ploeg van Mitchell van der Gaag zocht de kleedkamers op met een marge van twee doelpunten, maar wist deze na rust niet vast te houden (2-2).

29 februari 2020 - 10:18
Copyright-ProShots-7184109
Ünüvar had de 3-2 op zijn schoen, maar schoot wonderbaarlijk over. © Pro Shots

Waar Jong Ajax normaal gesproken uitgebreid rouleert, begonnen de bezoekers tegen Telstar voor het eerst in de geschiedenis met dezelfde basiself als in het voorgaande competitieduel. Het historisch jonge elftal dat won van Helmond Sport (0-2) mocht het dus wederom laten zien, maar deze keer als het op één na jongste Jong Ajax ooit (zeven dagen ouder).

De thuisploeg was gedurende het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij, maar het had wel een flinke dosis geluk nodig om op voorsprong te komen. Bij de openingstreffer kreeg Sontje Hansen de bal onbedoeld tegen zich aan geschoten, waarna deze in het doel in rolde. Niet veel later tekende Victor Jensen voor de tweede treffer, nadat een mislukte voorzet gelukkig voor zijn voeten terecht kwam.

Na de thee was vooral Telstar gevaarlijk. De bezoekers wisten vrijwel direct na rust al de aansluitingstreffer te produceren. Kik Pierie maakte een slippertje in de opbouw en zo kon Reda Kharchouch eenvoudig afronden. Diezelfde spits deed Jong Ajax vlak voor het eindsignaal wederom pijn door vanaf elf meter – de bal ging op de stip na hands van Quinten Timber – raak te schieten.

Gezien de kansen voor Telstar in de tweede helft, was een gelijkspel op zijn plaats. Naci Ünüvar hielp in blessuretijd echter nog wel een levensgrote mogelijkheid om zeep. De aanvaller omspeelde de Telstar-doelman en kon de bal zo het open doel inschuiven, maar schoot tot zijn eigen verbazing wonderbaarlijk over.

Door de remise in eigen huis ziet Jong Ajax de concurrenten SC Cambuur en De Graafschap verder weg lopen. Voor nu is het zaak om niet verder weg te zakken op de ranglijst. Over een week strijden de beloften met FC Volendam om de derde plaats in een rechtstreeks duel.