Ajax Vrouwen wint ook in Eredivisie Cup-return niet van ADO

Ajax Vrouwen trad vrijdagavond voor de derde keer in twee weken tijd aan tegen ADO Den Haag. De dames moesten tijdens de return in de Eredivisie Cup een 1-0 achterstand zien goed te maken, maar een 2-2 gelijkspel in het Cars Jeans Stadion was niet genoeg om deze ronde van het bekertoernooi te winnen.

29 februari 2020 - 11:08
2019-03-19-ADO-vr-Ajax-vr-0384
Het late doelpunt van Lewerissa mocht niet baten. © Ajax Images

Ajax Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg genoeg kansen op de openingstreffer. Het ontbrak echter aan scherpte voor de goal en als je zelf de mogelijkheden niet afmaakt, treedt een aloude voetbalwet in werking. Zo kon het gebeuren dat ADO tegen alle verhoudingen in via een corner op voorsprong kwam.

Op wat speldenprikjes van de bezoekers na, was er na rust niet echt sprake van spektakel. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, tot de gelijkmaker van Vanity Lewerissa opeens een hectische slotfase inleidde. De gelijke stand was echter van hele korte duur, want slechts één minuut na de Amsterdamse treffer kwam ADO alweer op voorsprong.

Ook deze scorebordstand moest al snel weer worden aangepast. Julia Kagie werkte de bal in eigen doel en dus mocht Ajax Vrouwen weer even hopen op een goede afloop. De Amsterdames hadden aan één goal genoeg om winnaar van het tweeluik te worden, maar de tien resterende minuten bleken niet genoeg voor een ommekeer.

Zo verliest Ajax Vrouwen dus in de laatste ronde van de Eredivisie Cup en eindigt het op het derde niveau van het nieuwe toernooi. Op 14 maart speelt de ploeg van Danny Schenkel pas haar volgende wedstrijd. Dan nemen de dames het in de kwartfinale van de KNVB-beker op tegen PEC Zwolle.