Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui: ‘Ik had eigenlijk niet de potentie om bij Ajax 1 te komen’

Als Andy van der Meijde zijn bolide start om een rondje te rijden met een van de Ajaxspelers, dan schakelen we graag even in. Dit keer stapte Noussair Mazraoui in voor een gesprek.

14 november 2018 - 10:15

Het is mooi te zien hoe spelers ontdooien als ze op de bijrijdersstoel van Andy plaatsnemen. De oud-vleugelspeler van Ajax stelt alle vragen die hij wil, maar het blijft altijd voetballers onder elkaar. Van enige spanning is daardoor nooit sprake en dus is het gesprek altijd fijn om te bekijken.

Mazraoui kijkt met zijn chauffeur terug op zijn genoten opleiding bij Ajax. De rechtsback begon bij Ajax E3 doorliep dus vrijwel de hele opleiding. “De potentie om bij Ajax 1 te komen had ik eigenlijk nooit,” vertelt Mazraoui.

“Veel spelers uit de jeugd krijgen al vroeg dat stempel, maar ik heb die nooit gehad. Er was eigenlijk maar één persoon die tegen mij zei: jij gaat Ajax 1 halen. Dat was Ruben Jongkind. Hij was geen voetbaltrainer, maar looptrainer. Ik dacht: hij heeft er geen verstand van. Ik geloofde er niks van. Maar hij heeft toch wel gelijk gehad, haha!”

Wie ook vertrouwen had in Mazraoui was Marcel Keizer. “Een toptrainer, zeker weten,” merkt de Marokkaans international nu op. “Een man met een goede persoonlijkheid. Hij was de eerste voetbaltrainer die het écht in mij zag zitten. Ook Ten Hag is een uitstekende trainer. Hij geeft mij een basisplaats, dus dat is logisch, haha!”

Mazraoui woont nog altijd in Alphen aan de Rijn, bij zijn ouders. “Dat is een stukje bescherming tegen mezelf. Ik weet wat er gebeurt als ik alleen ga wonen,” stelt de Ajacied, die aangeeft baat te hebben bij de immer waakzame ogen van zijn vader en moeder.

Wie Mazraoui op social media volgt, weet ook dat hij goed is met Hakim Ziyech. “Hij was vroeger al een voorbeeld voor mij. Zeker toen hij nog bij FC Twente speelde en elke week gekke doelpunten maakte. Zeker in het begin bij Ajax keek ik tegen hem op. Dat is nu weg. Hij is voor mij een goede vriend, ook buiten het voetbal om.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >