Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech blinkt uit tijdens terugkeer in Marokkaanse elftal

Hakim Ziyech speelde nagenoeg een jaar geen interlands speelde wegens een ruzie met bondscoach Hérve Renard, maar maakte vrijdag zijn rentree bij het Marokkaanse elftal in een WK-kwalificatieduel tegen Mali. Het werd een galavoorstelling: de doelpuntenteller stokte bij zes, waarvan Ziyech er twee maakte.

02 september 2017 - 11:19
UsershyraDesktopajax_dataimages84806d97caa968f0b3c52c8cd96c68bd_normal
Ziyech houdt niet van kritiek, daarom speelt hij gewoon heel goed. © Pro Shots

Spelend met nummer 7 verzorgde de Ajax-middenvelder al in de negentiende minuut de openingstreffer. Vanaf de stip stuurde hij de Malinese doelman de verkeerde kant op. Overigens had hij de penalty zelf versierd.

Ook bij de 2-0 liet Ziyech zich nadrukkelijk gelden. Een scherpe pass op Feyenoorder Karim El Ahmadi bleek de voorassist op de 2-0. De 3-0, wederom gemaakt door Ziyech, werd gemaakt na een uur spelen. Na een prachtige solo schoot hij vanuit een moeilijke hoek raak.

Ondertussen kreeg Mali twee rode kaarten en kon Marokko de wedstrijd voorzien van extra doelpunten. Voorafgaand aan de 4-0 werd er vlot gecombineerd, wat de uitspelende ploeg machteloos maakte. Uiteraard was er ook bij deze goal een rol voor Ziyech weggelegd, ditmaal was hij aangever.

Marokko won de wedstrijd uiteindelijk met 6-0, waar de laatste goal werd gemaakt door Groningen-speler Mimoun Mahi. De Atlasleeuwen staan nu aan kop in groep C, maar kunnen nog achterhaald worden door Ivoorkust dat zaterdag in actie komt tegen Gabon. 

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >