Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje nog steeds niet uitgeschakeld, maar scheelt weinig

Het Nederlands elftal kreeg donderdag een ouderwets pak slaag: er werd met 4-0 verloren van Frankrijk. Het is natuurlijk geen schande om van de Fransen te verliezen, maar het werkt niet mee als je je wilt kwalificeren voor het WK. De kansen nemen af.

01 september 2017 - 11:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesc84e355a6fee23e8a77eae08d4589252_normal
Die arme Robben kan het ook allemaal niet in zijn eentje. © Pro Shots

Het gekke is dat er nog best hoopvol wordt gedaan over de vooruitzichten van Oranje, ook omdat Bulgarije met 3-2 won van Zweden. Een verslaggever van de NOS jubelde hardop toen hij Arjen Robben het ‘goede nieuws’ bracht.

En inderdaad, Oranje heeft ook nog altijd een kansje. Dan moet het wel de komende drie kwalificatieduels winnen, het liefst met grote cijfers. Het wordt dan namelijk tweede in de groep, ten koste van Zweden en Bulgarije.

Het enige minpuntje: de slechtste nummer twee van negen groepen mag niet meedoen aan de play-offs, waarin nog vier WK-tickets te verdelen zijn. Zoals het er nu voorstaat lijkt Oranje die slechtste nummer twee te worden, als het al lukt om de tweede plek te veroveren.

Doelsaldo kan nog wel eens een dingetje worden en dan helpt het niet mee om met tien man te proberen alles op alles te spelen, als je al met 2-0 achter staat in Parijs. Dan kan het gebeuren dat er drie Fransen alleen afgaan op Jasper Cillessen, die goed stond te keepen maar in dit geval natuurlijk kansloos was.

Het hielp ook niet mee dat Kevin Strootman met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Het was een rode kaart die zeker niet gegeven had hoeven worden, maar Strootmans reactie getuigde ook van weinig zelfkritiek.

Opvallend was verder dat niet Joël Veltman, maar rechtsback speelde. Fosu-Mensah deed dat best goed, gezien de omstandigheden, maar kon de wedstrijd niet topfit volmaken omdat de kramp erin schoot richting het einde. Ook Donny van de Beek en Matthijs de Ligt kwamen niet in actie.

Bondscoach Dick Advocaat en Ruud Gullit zagen het vanaf de zijlijn gebeuren. Het duo probeert te redden wat er nog te redden valt, maar dat lijkt niet veel. De kans op een ticket voor het WK van 2018 in Rusland wordt per wedstrijd minder, al is er nog een strohalm om aan vast te houden.

We weten zondag of die strohalm er nog steeds is, als het Nederlands elftal tegen Bulgarije speelt. De wedstrijd wordt afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. Het uitduel leidde het vertrek in van Danny Blind.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >