Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leyder verruilt Ajax voor... Belgische amateurs?!

Er gebeurden bij Ajax geen spannende dingen bij het scheiden van de transfermarkt, maar wel een aantal bijzondere zaken. Neem nou bijvoorbeeld Nathan Leyder. De Belg verruilt Ajax voor… de amateurclub VW Hamme.

01 september 2017 - 14:40
UsershyraDesktopajax_dataimages347761e6db5b46ae8e23fd1898a03b85_normal
Hier is het profdebuut van Leyder bij JOng Ajax in de maak. © Pro Shots

Dat valt op z’n minst een opvallende overstap te noemen. Het gebeurt wel eens dat een speler de jeugdopleiding van Ajax verlaat om een stapje terug te doen, maar de twintigjarige Leyder daalt nu een hele trap af.

VW Hamme komt uit in de Belgische derde divisie en is ingedeeld in een competitie met clubs als Eendracht Aalst, Lommel United en FC Seraing. Leyder stond nog tot volgend jaar onder contract bij Ajax en kwam eenmaal uit voor het beloftenelftal.

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat er een flinke transfersom is betaald. Dat kan een ploeg uit de Belgische derde divisie helemaal niet opbrengen. Het lijkt erop dat Ajax coulant is geweest voor Leyder, die kampte met diverse zware (knie)blessures.

Niet alleen Leyder vertrok donderdag nog bij Ajax, ook de 21-jarige Robert Muric vond elders onderdak. De Kroaat was tijdens de twee speelronden met twee doelpunten nog van waarde voor Jong Ajax, maar voetbalt vanaf nu voor Sporting Braga.

Daarmee komt hij een stukkie beter terecht dan Leyder.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >